Mélyrepülésben a nyomtatott sajtó: a legnagyobb vesztesek a Figyelő és a HVG

2012. augusztus 23. 11:13
A Magyar Hírlap olvasótábora csökken arányaiban a leggyorsabban a napilapok közül a Magyar Terjesztés-Ellenőrző Szövetség (MATESZ) második negyedévi adatai szerint, de a Népszabadság, a Népszava és a Magyar Nemzet forgalma is jelentősen visszaesett. A hetilapok piaci mutatói sem megnyugtatóak.

A Népszabadság 57 003, a Magyar Nemzet 41 364 példányt értékesített, mindkét lap visszaesett az előző időszakhoz képest. Míg a Magyar Hírlapból 9 678 példány fogyott a vizsgált időszakban, ami 8,9 százalékos negyedéves csökkenést jelent, a Népszava csak 6,5 százalékot esett vissza, összesen 17 565 értékesített lappal. A napilapok közül egyedül a Nemzeti Sport ért el növekedést a második negyedévben, vélhetően a labdarúgó EB-nek köszönhetően.

A közéleti-gazdasági hetilapok közül az év feltűnően nagy vesztese a Figyelő, amely vásárlói majdnem negyedét vesztette el. Zuhannak a HVG számai is, 16,2 százaléknyi vevő hagyta ott a lapot. A Heti Válasz és a 168 óra jobban megtartotta piacát, 8,3, illetve 4,2 százalékpontos visszaesést produkálva.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi is itt olvassuk a lapok online kiadásait, nem véletlen, hogy kevésbé fogy a nyomtatott sajtó.( Azért járatok még egy napilapot, főként a hétvégi melléklet érétkes cikkei miatt). Smogger! Nem Népszabit:)

Az a baj, hogy már csak pártlapok vannak, azokat meg minek olvasni, a győzelmi jelentés vs. katasztrófahelyzet dől mindenből, politikai oldaltól függően. A hír az utolsó. Aki tájékozódni akar, az megteszi máshogy.

Arra azért kíváncsi lennék, ha az intézmények, állami cégek által önként, vagy előírva járatott lapokat levonnánk, milyen eredményt kapnánk. Az a szám mutatná, hogy ki hajlandó önszántából pénzt adni a szemétért.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés