Válasz a Népszabadság vezércikkére

2012. augusztus 27. 15:39

Belénessy Csaba
A Népszabadságból egy ideje árad az értelmetlen gyűlölet az MTI felé. Eközben szerencsére gazdagon használja a híreinket (lásd a bulvárt is), vagy szabályosan feltüntetve a forrást, vagy pedig gyermeteg trükkel a másodközlőt jelölve meg forrásként.

Egyre izgalmasabb az amerikai elnökválasztási kampány, Szíriában tovább tart az öldöklés, a csődbe ment görögök árulják a szigeteiket, szörnyű gyilkosság és baleset sokkolja az embereket, de a Népszabadság 2012. augusztus 22-én, szerdán szerkesztőségi vezércikkében egy MTI hír címét tűzi vitriolos tollhegyére: Lottómilliomost gázoltak halálra a 8-as főútvonalon. Mert, hogy micsoda bulvár stílus ez!

Rejtélyes a témaválasztás. Lehet, hogy a nyomtatott Népszabadság így üzeni meg rosszallását az online Népszabadságnak, amelyik változtatás nélkül, ugyanezzel a címmel vette át a hírt?

Olvassuk továbbá, az is baj, hogy sok a bulvár, meg a közlemény (a civilek!) a hírügynökségi kiadásban. A bulvár aránya amúgy kevesebb, mint 4 százalék. A közlemény pedig annyi, amennyit beadnak. Ha sokat adnak be, akkor sok, ha keveset, akkor kevés.

A Népszabadságból egy ideje árad az értelmetlen gyűlölet az MTI felé. Eközben szerencsére gazdagon használja a híreinket (lásd a bulvárt is), vagy szabályosan feltüntetve a forrást, vagy pedig gyermeteg trükkel a másodközlőt jelölve meg forrásként (hirado.hu, nol.hu stb.). Az ingyenes híreknek biztosan örül a kiadójuk is, aki küszködik a Népszabadság súlyos veszteségeivel.

Nem látjuk a gyűlölet okát. Ha csak annyi, hogy a példányszámot szeretnék növelni ilyen eszközökkel, beláthatnák, hogy nem megy, hisz' folyamatosan csökken, már csak 57 ezer. 

Valami mást kellene kitalálni. Mondjuk közölni lehetne megint egy Teller-levelet.

Belénessy Csaba

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pontoszan! Aki velünk van az jó ügynök, aki nem az rossz ügynök.
A te eszed, meg a pérod meg már jó ideje megállt amilyen erkölcsi magasságok repkednek itt...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés