Andrassew 60: Libik-díj és Dreyfus-tégla

2012. augusztus 29. 23:51
Andrassew Ivánt 60. születésnapja alkalmából többek közt egy frissen alapított díjjal és egy téglával lepték meg barátai.

Az André Libik kertjében tartott születésnapi eseményen többek közt Vágó István, Németh Péter, Arató András és Szarvas Koppány Bendegúz ünnepelték a Népszava újságíróját. A Nagy Imre Társaság által alapított, a házigazda testvéréről elnevezett Libik György-díjat Donáth Ferenc adta át Andrassewnek. Donáth Libikről többek közt azt a kedélyes sztorit mesélte el, amikor az ellenállásban Péter Gáborral és Kádár Jánossal közösen menekült az ellenőrzés elől – majd '56 után Svédországba emigrált.

André Libik egy Alfred Dreyfus börtönéből származó téglával lepte meg az ünnepeltet, Vágó István pedig azt mondta, Andrassew 20 év múlva forrás értékű szerző lesz. Németh Péter szerint a Népszava elsősorban Andrassewnek köszönheti, hogy még létezik, mert egy Andrassewet nem lehet felszámolni. 

Az ünneplő közönség félázsiai, nép-nemzeti gulyással csillapította éhét.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Péter Gáborról és Kádár Jánosról még sokan tudtak volna mesélni történeteket, gondolom ők is szívesen vittek volna a bandának néhány téglát.
Nem ajándékba...

A mi Zsótink (Gréczi) is ott volt! A féleszű(a böszme)csak azért nem ment el, nehogy pártpolitikai (DK-) színezete legyen a kerti partinak.
Amúgy teljesen jellegzetes bennfentes összeröffenés volt az antifa jegyében.

A tortában a fő attrakció, hogy a Terror Házát is egy ávósnak a leánya vezeti. Ez viccesebb, mint az elvtársak nosztalgiázásai, mert a tömeggyilkos Péter Gábor és Kádár már nem él, de ezek, "mi az hogy, nagyon is!"

Schmidt Mária nem szorul az én védelmemre, már VAN életműve, amely magáért beszél.A Terror Háza nagyszerű emklékhely, abban az ellenszélben kevesen, talán senkisem tudta volna létrehozni! A mai németországi helyzetről írt elemzésével egyetértek, ha pillanatnyilag a német gazdasági adatok szintén magukért beszélnek is.Valami baj a magyar munkáskezek motiváltságával is lehet, ha az ország úgy néz ki, ahogy.(Konkréten többfelé szemétdomb, miközben elég sok pénz elmegy a teljesen képzetlenek közvetlen éhhaláltól való megmentésére.)Teljesen mellékes, de tudomásom szerint Schmidt Mária, a vezetéknévből ítélve német gyökerű, egyébként többgyermekes orvos családból származik, de ez tényleg, teljesen mindegy! Schmidt Mária véleményem szerint szilárd erkölcsi alapokkal és értékítélettel rendelkező közszereplő, akinek a véleményét érdemes meghallgatni, sőt, hallgatni rá!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában