Klubrádió-ügy: beavatkozhat az Európai Bizottság

2012. augusztus 29. 17:06
Ryan Heath, az Európai Bizottság szóvivője aggasztónak nevezte, hogy a Médiatanács „próbálja elhallgattatni a legbefolyásosabb ellenzéki rádióadót”. Hozzátette: a bizottság figyelemmel követi és tiszteletben tartja a folyamatban lévő bírósági eljárásokat, de ha szükséges, nem hezitál beavatkozni.

Az Európai Bizottság szóvivője a Népszabadságnak elmondta: azzal együtt, hogy a Médiatanácsnak joga van minden jogi eszközt és fellebbezést kihasználni, eközben a Klubrádió rendkívül hosszadalmas és bonyolult jogi csatába kényszerült, a helyzetet pedig tovább bonyolítja, hogy a médiatörvényt időközben módosították. A bírósági eljárások lezárása után a bizottság megvizsgálja, hogy szükség van-e uniós szinten jogi lépésekre ezeknek a frekvenciakiosztási ügyeknek az esetében – közölte Ryan Heath.

A Médiatanács úgy reagált, hogy „Magyarországon senki sem akadályozza egyetlen rádió működését sem.” Hozzátették: Heath többször is véleményt formált a magyar hatóság munkájáról, de „egyszer sem találta fontosnak”, hogy kapcsolatba lépjen velük – olvasható a NOL-on.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés