A Magyar Nemzet nem szar újság

2012. augusztus 31. 12:56

Balavány György
Balavány Poszt
Sehol nem hangzik annyi Fidesz-ekézés, mint a MN büféjében. Az újságírók döntő többségének nem a Fidesz, főként nem Orbán a szívügye, hanem a nemzeti-konzervatív gondolat.

Vannak olyan jobboldali újságírók, akik nyitottak a szélsőségekre; őket egy rendes jobbos-konzervatív értelmiségi körben nem is látják szívesen. A fent említett egy évtizedet úgy dolgoztam végig a jobboldali sajtóban, hogy egyetlen tételes antiszemitával vagy fasisztával nem beszéltem. A jobboldali újságírók nagyon döntő többsége undorral és megvetéssel gondol a nácikra, primitívnek tartja a homoszexuálisok lebuzizását, és nem gondolja, hogy »a cigányokkal lehetetlen együtt élni«.

Egyébként a magyar jobboldal sokkal plurálisabb, mint ahogy azt ballib közönség képzeli. Igen komoly kérdésekben vannak szemléletbeli ellentétek és olykor hangos veszekedésekig fajuló viták. Én pl. messze nem értettem egyet minden cikkel, ami az MN-ben jött, de nem is kért senki senkitől totális egyetértést. A szerkesztők feladata az volt, hogy érdekes, aktuális, és a lehető legjobb minőségű anyagokat hozzák –  persze nem olyanokat, amitől a jobboldali olvasótábor azonnal lemondja az előfizetést. Azért pedig nem kéne egy lapot kárhoztatni, hogy az olvasóinak ír.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Alighanem. Én is azonnal ere gondoltam. Kompenzálni akar. Egyébként meg szerettem a nemzettes írásait, sokat tanultam belőlük. Most úgy tűnt az utóbbi hetekben, mintha kissé megzakkant volna.

Mi van, vissza ódalognál a Nemzethez?
Szerintem nem fog menni, írhatsz bármilyen szépet róluk.

Tizen évvel ezelőtt a Fideszre még nem akasztották a zsidesz cimkét. Ne hazudj mint a vízfolyás.

Mi van? Ezt honnan másoltad? Legalább figyeltél volna!

Ez a kialakult -szerintem hibás- gyakorlat. Mármint az, hogy ha "sajátjainkat" kritizáljuk akkor azonnal leárulóznak, kritizálni csak az ellenoldalt illik. Arról viszont naná hogy lepereg, hiszen "onnan" mondták, nyilván rosszul tudják, rosszat akarnak. Ez sztem nem oké.
Én legtöbbet a gyerekeimtől tanultam. Mindig szabad volt ellenvéleményt és kritikát megfogalmazniuk, s meg is tették. És én ezt mindig komolyan vettem, s mondhatom sokszor bizony igazuk volt. Azt nem állítom, hogy jól esett, jól esik azonnal, de mivel fel sem tételezem hogy bántani akarnak vagy ellenségesek eleve komolyan megfontolom amit mondanak. Ezt ők tudják és nagyon díjazzák. S persze így aztán ők is komolyan vesznek engem. Meggyőződésem hogy sokkal jobban járnánk akkor, ha ez a közéletben is működne. Azt nem mondom, hogy a nyilvánosság előtt kell odamondogatni -én sem mások előtt "szidom" a fiaim és ők sem engem- de lehet mailben, levélben, szóval meg lehet(ne) találni a módját. S ha ez gyakorlattá vállna akkor tudna működni. Ha egy adott döntés után ezrével érkeznének a saját oldali kritikus levelek (ma már ellenőrizhető, biztos hogy vannak listák a pártszimpatizánsokról!) akkor előrébb lennénk. Sőt, el sem jutottunk volna idáig.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában