Nem indulhat eljárás a kuruc.info üzemeltetői ellen

2012. szeptember 6. 10:25
Továbbra sem indulhat eljárás az Egyesült Államokban a kuruc.info üzemeltetői ellen az eltérő magyar és amerikai jogértelmezés miatt – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság.

Az ORFK Kommunikációs Szolgálata közölte: „Tekintettel arra, hogy a kuruc.info olyan szerverről üzemel, amely az Amerikai Egyesült Államokban található, a hírportálon megjelenő tartalmak jogi elbírálása a joghatóság illetékességét veti fel. Jelenleg a két ország eltérő jogértelmezése miatt az Egyesült Államokban nem indulhat eljárás az oldal üzemeltetői ellen”. Az MTI azután kereste meg a rendőrséget, hogy az atlatszo.hu oldalon kedden közzétett cikkben az volt olvasható: „a kaliforniai Healdsburgben élő Bela Varga a kuruc.info valódi tulajdonosa”. Az ORFK közölte, hogy a kuruc.info portállal szemben jelenleg tíz eljárás van folyamatban az ország több rendőri szervénél, a Budapesti Rendőr-főkapitányság négy ügyben nyomoz, de számos megyei és városi kapitányság is folytat eljárásokat a weblappal kapcsolatban.

Közleményükben kitértek arra is, hogy „nincs, és nem is volt érvényben olyan központi utasítás, mely szerint a kuruc.info-t érintő feljelentések esetében el kellene tekinteni az eljárás lefolytatásától. Erre egyébként lehetőség sem lenne, hiszen a rendőrség törvényi kötelezettség alapján minden esetben fellép a jogsértések ellen”. Az atlaszto.hu – mint a keddi cikkben írták – úgy jutott az információ birtokába, hogy „július 20. óta (...) a domain regisztrációs adatbázisokban a kuruc.info internetcím valódi tulajdonosát a portál indulása, 2006 óta rejtegető cég, az anonim domainszolgáltatásra szakosodott Domains by Proxy helyett a valódi tulajdonos neve és lakcíme szerepel”.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nyilván ez a helyzet az Amerikai Népszava esetében is, csak az a különbség, tudtommal még nem akarták betiltatni - vajon miért?

Na, kedves balliberálisok, Amerika az etelon, ami ott helyes, az nyilván itt is helyes.

Akkor most nyugodtan haza lehetne hozni a kuruc.infot, mert ha itt betiltják, az amerikaiak nyilván sérelmezni fogják, hogy itt korlátozzák a szólásszabadságot. Eddig is ez volt a dumátok, most a kuru.info lenne a bizonyíték, hogy nincs korlátozás. Bár már Csurka darabjánál is szembe mentetek az elveitekkel, de egy Amerkában engedélyezett portált csak nem lenne helyes itthon betiltani.

Persze, van másik megoldás is. Az, hogy csak olyan helyről pofázzanak bele a dolgainkba, ahol nem prédikálnak vizet, miközben bort isznak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés