Bela Varga cáfolja, hogy a kuruc.info tulajdonosa lenne

2012. szeptember 8. 10:07
Nem tulajdonosa a kuruc.infónak, de „baráti szívességként” ő jegyeztette be saját nevére a portált az Egyesült Államokban – ezt állítja a helyi honlapnak adott nyilatkozatában a kaliforniai Healdsburgben élő Bela Varga, akit az atlatszo.hu oknyomozó portál kedden közzétett írásában nevezett meg, mint a kuruc.info valódi tulajdonosát.

A healdsburg.patch című, a több mint 11 ezer lakost számláló városka internetes hírlap szerkesztőjének, Keri Brennernek adott, a világhálóra pénteken felkerült nyilatkozatában Bela Varga kategorikusan kijelentette, hogy nem tulajdonosa a kuruc.infónak.

Közlése szerint alapvetően abban állt a közreműködése, hogy 2008-ban saját nevén ő regisztráltatta a kuruc.infót, valamint bankszámlát nyitott a honlapnak. Úgy fogalmazott, hogy az amerikai regisztrációval és a bankszámla megnyitásával szívességet tett magyarországi barátoknak.

Segítettem nekik 2008-ban, amikor a kormány bezárta őket, és nem tudtak bankszámlát nyitni” – mondta Varga, aki 1988 óta él az Egyesült Államokban.

A 49 éves férfi közölte, hogy rendszeres kapcsolatot tart fenn a kuruc.info üzemeltetőivel, de nem ellenőrzi a honlapon megjelenő tartalmakat és nem vesz részt az anyagok megjelentetésében. A honlap üzemeltetőinek megnevezésére azonban nem volt hajlandó, azt állítva, hogy „védi biztonságukat”.

Varga kijelentette, hogy a magyar hatóságok nem kedvelik és szélsőjobboldalinak tartják a kuruc.infót. Úgy fogalmazott, hogy a honlap „különféle csoportokra  beleértve a zsidókat, cigányokat és a magyarokat  összpontosítja kritikáit”, olyanokra, akikről a szerzők úgy gondolják, hogy „különböző gaztetteket követtek el”. Varga szerint a kuruc.info szerzői közül húsz körüli a „nácizmus felé hajlók” száma, de „a többiek mérsékeltebbek”.

Ez egy korlátozásoktól mentes honlap” – mondta Varga, hozzátéve, hogy nagyra értékeli a szólásszabadságot.

Egy egészséges társadalomban el kell tűrnünk a nézetkülönbségeket. Mindaddig, amíg békés módon fejezik ki panaszaikat” – fejtette ki Bela Varga a healdsburg.patch honlapnak nyilatkozva.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez hihetőnek tűnik,hisz tudjuk,többször megkísérelték már leállíttatni a kuruc.info-t. Ha amerikai magánszemély üzemelteti, nem tehetnek semmit, míg nyílt törvénysértést nem követ el.
Ritkán olvasom, mert undorít a stílusa és eszmevilága, de néhány esetről csak ott lehet informálódni (megszűrve, persze).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés