A dicsőséges tavaszi hadjárat

2012. szeptember 9. 8:06

Gerényi Gábor
gg
Minden adott volt tehát egy embertelen nagy pofára eséshez - mi viszont, a dolgok sűrűjében a negatív tényezőket szinte észre sem vettük, és duplázott erővel, szinte transzban rohantunk bele 2000-be.

„A Nyírővel a szakításkor folytatott – később kiderült: a következő öt évre az utolsó – nagy közös beszélgetésünk például sokkal rosszabb élmény volt, mint ahogy azt az előző részben elintéztem egy jelzővel: nyomasztó. Az eset valójában egy igazi személyes tragédia volt neki is, nekem is, aminek rengeteg részletére máig pontosan emlékszem - de inkább nem akarok emlékezni. Nagy-nagy kudarcom volt az eset, hiszen pont az ellenkezőjét értem el annak, mint amit szerettem volna.

De vissza az időrendbe: a 99-es karácsonyra gyakorlatilag kifulladt az Index első offenzívája, az eredmények a várthoz képest meglehetősen gyengék voltak, a helyzet pedig kétségbeejtő. Egyszerre két multi rontott ránk szinte végtelen mennyiségű pénzzel: a nélkülünk folytatott Internetto korábban sosem látott lehetőségekkel gazdálkodhatott egykori kiadónknál, és kampánya, úgy tűnt, a csapból is folyik. Mellette a Matáv-Deutsche Telekom immár hivatalosan is piacvezető Origója őrületesen terjeszkedett, bármit megtehetett, a beérkező hírek szerint a következő, 2000-es évben csak a reklámbüdzséjük eléri majd az egymilliárd forintot.

Ezzel szemben a mi befektetett kis néhány tízmilliónk gyakorlatilag elfogyott a normális munkakörülmények megteremtése és az első néhány hónap munkabéreinek kifizetése után; a remélt nagyobb tőkeinjekciót még nem sikerült tető alá hozni. Az Index látogatottsága 1999 májusa és decembere között érdemben nem bővült, maradt napi húsz-huszonötezer fő között, infrastrukturális fejlesztéseink (szerkesztőségi rendszer, új dizájn, hirdetéskiszolgáló, fórumfejlesztés, látogatottságmérés) félállapotban vagy el sem kezdve. A szerkesztőség sem fejlődött szervezetileg szinte semmit sem, és a lap minőségi erősödése is vágyálom maradt - az eltelt hét hónapban valójában az Internettót csináltuk tovább.

Mindezt betetőzték a személyi problémák: elvesztettük legfontosabb emberünket, Nyírőt, akire az egész hadjáratot alapoztuk, akit a potenciális befektetők előtt istenként ábrázoltunk, és a főtulajdonos, self-made man Kőrösi pedig egyre nehezebben jött ki az általa megbízott vezérigazgatóval, a multinacionális környezethez szokott Reisz Attilával.

Minden adott volt tehát egy embertelen nagy pofára eséshez - mi viszont, a dolgok sűrűjében a negatív tényezőket szinte észre sem vettük, és duplázott erővel, szinte transzban rohantunk bele 2000-be - és három-négy hónap alatt úgy megfordítottuk körülöttünk a világot, mint a kéziválogatott az Izland-meccset 14 másodperc alatt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában