Átlátszó: Nemcsak a kuruc.info domain, a bankszámla is Vargáé

2012. szeptember 10. 11:30
Varga Béla ismét tagadta, hogy ő a tulajdonosa a kuruc.infónak, illetve hogy az oldal hirdetési bevételeit az ő bankszámlájára utalják. Az atlatszo.hu oknyomozó portál ugyanakkor közölte: bizonyítható, hogy az adományozók és hirdetők számára korábban az amerikai borász számlaszáma volt megadva.

Az MTI-nek kaliforniai otthonából szombaton telefonon adott nyilatkozatában Varga Béla kijelentette, hogy az atlatszo.hu újságírója „összekevert két teljesen különböző dolgot”, mégpedig a tulajdonjogot és a regisztrációt. „Ugyanis egy portál tulajdonlása, illetve tulajdonjoga nem ugyanazt jelenti, mint egy portál regisztrációja. Tehát ha valaki Amerikában egy domain nevet regisztrál, az nem jelenti azt, hogy ő a tulajdonosa” – mondta a visszavonult borász, kereskedő, hozzátéve, hogy „vagy harminc” domain van a tulajdonában, illetve további mintegy hatvan borászati, zenei profilú honlapra irányító domaint jegyeztetett be.

A kuruc.info tulajdonosait nem volt hajlandó megnevezni, mondván, hogy Magyarországon üldözik a weboldalt. A megismételt, pontosító kérdésre, miszerint egyértelműen kimondható-e, hogy a kuruc.info tulajdonosa vagy tulajdonosai nevében regisztráltatta az Egyesült Államokban a portált, Varga Béla úgy válaszolt, hogy „nem, nem is ismerem a tulajdonost”.

A 49 éves férfi közölte, hogy a kuruc.info hirdetési bevételeit nem az ő bankszámlájára utalják át, hanem a portálnak az ugyancsak az Egyesült Államokban lévő bankszámlájára. Hozzátette, hogy valakinek nyilván kezelnie kell ezt a bankszámlát, de nem ő ez a személy. „Ez sajnos nem igaz, mert bár a portálról már alaposan letakarították, eddig Varga kaliforniai bankszámlaszáma volt a nagylelkű adományozók számára megadva, és korábbi oknyomozásunk során is ezt a bankszámlaszámot kaptuk a hirdetési tarifa befizetésére” – írta hétfőn az MTI híre kapcsán az atlatszo.hu.

Az oknyomozó portál szerint azt sem igaz, hogy Varga a saját nevén jegyezte volna be a portált 2008-ban. „Archív domain regisztrációs adatok bizonyítják hogy nem Varga, hanem az anonimitás-szolgáltató Domains By Proxy nevén jegyeztették be a domaint jóval korábban, már 2005 év végén. Archív whois adatok szerint Bela Varga 2009. március 20-án, majd 2012. július 20. és szeptember 4. között, a róla szóló cikkünk megjelenéséig szerepelt a kuruc.info bejegyzőjeként az adatbázisokban, egyéb időszakokban a Domains By Proxy szerepel tulajdonosként” – írták.

Varga Béla nem tagadta, hogy nézetei közel állnak a kuruc.infoban közöltekkel, de semmi köze nincs ahhoz, ami kikerül a portálra. „Magyar érzelmű, igazából Jobbik-szimpatizáns vagyok (…) Csak egy nemzeti kormánya lehet ennek az országnak, mert másként végünk van” – mondta, amit úgy pontosított, hogy Jobbik-kormányra gondol.

Arra a kérdésre, hogy személy szerint fenyegetett-e meg embereket, és konkrétan ő írta-e a bejuvarga@netzero.net e-mail-címről Pásztor Tibor szocialista politikusnak, hogy a sors be fog kopogtatni az ajtaján, és se Észak-Amerikába, se máshová ne utazzon, mert „kifent késekkel fognak várni benneteket”, Varga Béla azt felelte, hogy ezt a dolgot nem tudja kommentálni. „Utólag azt mondanám, hogy írhattam volna én is, de nem én írtam...” – jelentette ki Varga, hozzátéve, nem tudja, hogy ki az a Pásztor Tibor, ráadásul mintegy 30 e-mail-címe van, és azt se tudja, ez most melyik.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De nem ám, mert a számlakivonaton látszik, hogy ki adományozott és mekkora összeget és mikor.

Onnantól lenne érdekes a kép. PL ha mondjuk a Soros alapítványtól menne a pénz indirekt módon a "rosszabik"hoz.

Ezt nem tagadja viszont a "rosszabbik" magát zsidóellenes politikai térbe helyezi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés