Éhségsztrájk a Grand Hotelben

2012. szeptember 10. 12:14

Nyüzsi
HVG
A hatalmas összecsapásként beharangozott Gyurcsány–Hajdú társalgás annyira volt éles, mint egy Török Gábor-elemzés, annyira eredeti, mint egy Schmitt Pál-doktori, annyira fölkavaró, mint egy Harrach Péter-monológ és annyira mély, mint egy Selmeczi Gabriella-közlemény.

„A hatalmas összecsapásként beharangozott Gyurcsány–Hajdú társalgás annyira volt éles, mint egy Török Gábor-elemzés, annyira eredeti, mint egy Schmitt Pál-doktori, annyira fölkavaró, mint egy Harrach Péter-monológ és annyira mély, mint egy Selmeczi Gabriella-közlemény. Megtudhattuk, hogy a volt miniszterelnök »tett kísérletet, hogy megváltoztassa az országot«, szerinte »bátor volt«, és »nem veszi magára a hazugság vádját«. Továbbá kinőtt már abból, hogy neki »mindig mindenről Orbán Viktor jusson eszébe”.

Majd mindenről Orbán Viktor jutott az eszébe. Még azt is a jelenlegi miniszterelnökhöz képest határozta meg, hogy mi a létjogosultsága saját pártjának, mert Gyurcsány azon kevesek közé tartozik (ez vagy hat különböző összefüggésben elhangzott, hogy ő azon kevesek közé tartozik, sőt, néha szerénytelenebbül egyedülinek aposztrofálta magát), aki képes azt is elismerni, ha a kormány jót csinál. Példaként a dohányzás szigorú tiltását említette. Tényleg kurva jó mindenkit kizavarni az utcára, csupán azért, mert a főnökségnek van egy határozott elképzelése arról, hogy miként is kell nevelni rakoncátlan polgáraikat. Hagyjuk.

Ezt követően került sor az éhségsztrájk bejelentésére. És, ha már, Gyurcsány ezt a helyet választotta, és ha már, az azeri botrány kellős közepén éppen ezt az ügyet tartotta célszerűnek éppen ezzel a módszerrel, éppen most a középpontba helyezni, akkor legalább érthetően elmesélhette volna, hogy mi a baj a választási regisztrációval. Ám ezen a ponton még Hajdú Péter is a »kiváló kommunikátor« fölé kerekedett.  Megjátszott értetlenséggel kérdezte, hogy miért baj, ha azokat, akik egy »tál levesért eladják a szavazatukat«, kizárják a választásból. Az fölöttébb érdekes, hogy nem volt olyan szerkesztő, akinek szemet szúrt volna, hogy Hajdú Péter saját nézőit sérti vérig, és Gyurcsánynak sem volt annyi lélekjelenléte, hogy ezt az ő nevükben kikérje magának, inkább fejtegetésbe kezdett, hogy miért ne lehetne joga az embernek ahhoz, hogy két nappal a voksolás előtt döntsön úgy, hogy elzavarja a kormányt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én ugyan nem láttam a Frizbit (nem nézek ilyen sz...rokat), de meglep, hogy már a HVG is a féleszűt fikázza. Döntöttek talán, hogy végleg a szocik mellé állnak?

Mire fel ez a kirohanás? Ki az a "ti"? Én egy szuverén ember vagyok, nemcsak pártsajtóból tájékozódom (egyik oldalit sem kedvelem), saját véleményem van. Mit tud maga rólam, hogy ennyire kiakadt?
A HVG meg mindig is balos volt, kár tagadni, és korántsem túl kritikus sem az MSZP-vel, sem a DK-val. Nincs ebben semmi szégyellnivaló, csak letagadni kár.

A fenti Carlosnak ment.

"Tényleg kurva jó mindenkit kizavarni az utcára"
nincs senki kizavarva..

Maga tényleg nem komplett. Egy szóval nem vádoltam a HVG-t sem hazugsággal, sem bérencséggel. Ellentétben Önnel, aki engem birkáz, holott azt sem tudja, miket olvasok. Magyar hírlapot pl. a legritkábban (minden szökőévben egyszer.)Igyekszem minden oldalról tájékozódni, javaslom Önnek is tudatbeszűkülés ellen.

Avagy Hiába Váltottunk Gatyát..)

Jogos. Csak akkor SZDSZ néven futottak. Üdv

ki az a ti, miféle hazugságot kreáltam? Feltettem egy egyszerű kérdést. Ilyen nehéz megérteni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés