Fellebbez a Neo FM keresete elutasítása miatt

2012. szeptember 12. 9:57
Megfellebbezi a Neo FM rádiót működtető FM1 Zrt. a Fővárosi Törvényszék elsőfokú döntését, amelyben elutasította a rádió médiahatósággal szembeni keresetét. A dolgozók járandóságát mindaddig visszatartják, amíg az okozott károkkal kapcsolatos polgári peres eljárás folyamatban van.

Megfellebbezi a Neo FM rádiót működtető FM1 Zrt. a Fővárosi Törvényszék elsőfokú döntését, amelyben elutasította a rádió médiahatósággal szembeni keresetét – mondta a rádió tulajdonosa kedden az MTI-nek. Az FM1 Zrt. korábban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának azon határozatát támadta meg, amellyel felmondta a rádió médiaszolgáltatási szerződését.

Medveczky Mihály közölte: bár a törvényszék ítéletének írásos változatát még nem kapták kézhez, az elutasító határozatot megtámadják. A csődtörvényre hivatkozva ugyanis továbbra is vitatják, hogy a médiatanácsnak joga lett volna felmondani médiaszolgáltatási szerződésüket.

A törvényszék közigazgatási kollégiuma szeptember 4-én hozott határozatában helyt adott az NMHH azon érvelésének, hogy a csődeljárás – amely alatt a rádió jelenleg áll, és amelyre hivatkozva vitatta a szerződése felmondásának jogszerűségét –, nem akadályozhatja meg a szerződés felmondását. A bíróság kifogásolta, hogy a cég csődeljárással védendő vagyonelemként – mintegy 1,5 milliárd forintos értékben – a frekvenciahasználati jogosultságát tüntette fel, annak ellenére, hogy ez állami tulajdonban áll, így nem lehet forgalomképes vagy része a rádió vagyonának.

Medveczky Mihály ezzel kapcsolatban azt mondta: álláspontjuk szerint a bíróság is kimondta, hogy a rádió csődvédelem alatt áll. Vitatta azonban az elsőfokú döntés azon részét, miszerint a frekvenciahasználati jogosultság ne lenne csődeljárással védendő vagyonelem.

Arra a kérdésre, hogy a korábban távozó munkavállalók megkapják-e elmaradt járandóságukat, Medveczky Mihály azt felelte: járandóságaikat az FM1 Zrt. mindaddig visszatartja, amíg az általuk okozott károkkal kapcsolatos polgári peres eljárás folyamatban van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés