Galamuszi macska

2012. szeptember 16. 14:16

Michnai Attila
Heti Válasz
Nehezen megszerzett régi hitelüket feladva, uszító hangú politikai hecclapok szerepébe bújva kísérleteznek egykoron jó hírű lapok a túléléssel.

Mivel magam mint egykori lelkes ÉS-olvasó a lapot ma már újságíró-szakmai okokból sem vagyok hajlandó kézbe venni az abban hemzsegő, humornak, netán éppen irodalomnak álcázott gyűlölettirádák miatt (Váncsa, Parti Nagy), konkrét példának marad a Mancs és a HVG.

Utóbbi szakmai mélyrepülése személyes fájdalom is, hiszen egykor a mások mellett Horváth Zoltán nevéhez köthető, semmilyen más lapnál nem tapasztalt igényesség igazította az újságírói pályán tett első lépéseimet is. És akkor legutóbbi számában a lap súlypontját képező »Fókuszban« rovat a második félidejébe lépő Orbán-kormányról szóló cikke a higgad, tényeken, ellenőrzött adatokon alapuló, tárgyilagosságra legalább törekedni látszó elemzés helyett maga a tömény, minden kormányzati lépést szándékkal sötéten láttató vélemény-, pontosabban gyűlöletírás. Nyomát sem mutatva a lap nevében egykor még szereplő, újabban már csak a G betű mögé rejtett gazdasági szaklaptól elvárhatóknak. Márpedig e számban sokkal gyakorlottabb – és főleg olcsóbb – versenyzők is vergődnek a pályán; lásd csak Bolgár úr és a Népszava dolgát!

A Mancs legalább következetes, amennyiben az a fejlécén szereplő „politikai” jelzőt némiképp szabadon értelmezve magát nyíltan az Orbán-gyűlölők színvonaltól függetlenített szócsövévé alakította. A tárgyban mutatott, semmilyen értékre nem néző elkötelezettségük ékes példája minapi szerkesztőségi vezércikkük, ahol is a Kossuth téren aktuálisan fogyózó, amúgy szemkilövős, 2006-ban nettó beismert hazugsággal hatalomba került Gyurcsányban láttatnák a választások demokratikus rendjének védelmezőjét. Arról persze szót sem ejtve, hogy miért demokratikusabb egyszer elmenni szavazni, mint kétszer. Nesze neked liberális szellemi fölény!

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez most nagyon talált. Én is évekig járattam az ÉS-t és a HVG-t is, de mostanában már rosszul vagyok a színvonaltalanságuktól és elfogultságuktól.

ÉS, MaNcs, HVG...168 óra stb.
Bizony, régen volt az, amikor ezekért még pénzt adtam.

Jobb és baloldali lapok egymást fölöslegesen szidják - az Inter az oka, hogy a lapokat kevesebben vásárolják.

Fizetnek érte, vagy alapból....vagy ilyen hülye?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában