GVH: Versenysemleges szolgáltatást nyújt a MédiaLog

2012. szeptember 18. 19:10
Teljesítette a korábban előírt kötelezettségeket a lapterjesztéssel foglalkozó MédiaLog, versenysemlegesen nyújtja szolgáltatását valamennyi ügyfele részére – állapította meg utóvizsgálatában a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

A GVH az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében emlékeztet: a versenyhivatal korábbi eljárásában kötelezettségek előírásával engedélyezte, hogy a Ringier Kft., a Népszabadság Zrt. és a Sanoma Zrt. irányítást szerezzen a MédiaLog Zrt. felett. Előírta egyebek mellett a GVH, hogy a MédiaLog az általa nyújtott előfizetéses lap- és magazinterjesztési szolgáltatást minden igénybe vevőnek azonos feltételekkel biztosítsa, valamint az ügyfelek üzleti titkát jelentő információkat mások számára ne tegye hozzáférhetővé.

A versenyhivatal a kötelezettségek teljesítését utóvizsgálatban ellenőrizte. A beszerzett adatok alapján megállapították, hogy a MédiaLog szolgáltatását valamennyi ügyfele részére az általános szerződési feltételekben és az annak részét képező tarifarendszerben foglaltak szerint, versenysemlegesen nyújtotta; attól eltérő kedvezményeket az alapító kiadóknak nem biztosított – közölte a versenyhivatal.

Emellett a MédiaLog minden ügyfele – ideértve az alapító kiadókat is – csak saját üzleti titkaihoz, saját előfizetőinek személyes adataihoz fér hozzá. A GVH szerint a társaság biztonságos, jelszóval védett, ügyfelenként elkülönített számítástechnikai rendszert működtet, munkavállalói pedig az ügyfelekkel közösen kialakított adatvédelmi, adatfeldolgozási szabályzat alapján járnak el. A versenyhivatal azt is közölte: a kötelezettségek további teljesítésének ellenőrzésére újabb utóvizsgálat indulhat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés