Orbánnál érdeklődik az LMP a Miniszterelnökség médiakampányáról

2012. október 5. 14:47
Orbán Viktor kormányfőtől kér tájékoztatást az LMP-s Schiffer András a Miniszterelnökség induló médiakampányáról. A politikus szerint alapvető állampolgári jog és érdek, hogy a hirdetmény nélkül induló, várhatóan komoly összegű közbeszerzés részletei megismerhetők legyenek.

Az LMP-frakció MTI-hez eljuttatott pénteki közleménye szerint Schiffer András közérdekű adatkérésről szóló levelet juttatott el a miniszterelnökhöz, amelyben a médiakampány tárgyáról, a tájékoztatás rendkívüli sürgősségének okáról, a tárgyalásos eljárásra meghívott gazdasági szereplőkről, valamint a közbeszerzés becsült értékéről vár tájékoztatást.

Schiffer András szerint alapvető állampolgári jog és érdek, hogy a hirdetmény nélkül induló, várhatóan komoly összegű közbeszerzés részletei megismerhetők legyenek, hogy kiderüljön, mi indokolja a szükségképpen drágább ajánlatot eredményező közbeszerzési eljárási forma választását.

A levélben az LMP-s politikus emlékeztette a kormányfőt, hogy a közpénzekkel gazdálkodó szervezetek kötelesek a nyilvánosság előtt elszámolni gazdálkodásukkal, mert azok közérdekű adatok. Emellett a közbeszerzés kiírásáról is megszületett már a döntés, ezért az adatigénylés megtagadásának nincs jogi alapja – hangsúlyozza közleményében az LMP.
 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés