Nemzetközi elismerést kapott az On The Spot

2012. október 8. 11:21

Cseke Eszter és S. Takács András a zsűri különdíját nyerte el a csehországi Karlovy Varyban a legrégebbi turisztikai-utazási filmfesztiválon. Az elismerést az M1-en vetített On The Spot: Törzsek című sorozatnak az etiópiai erbore törzsről szóló epizódjáért ítélték oda.

A zsűri különdíját nyerte el Cseke Eszter és S. Takács András az On The Spot törzsi sorozatával a csehországi Karlovy Varyban a legrégebbi turisztikai-utazási filmfesztiválon – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vasárnap. Az elismerést az M1-en vetített On The Spot: Törzsek című sorozatnak az etiópiai erbore törzsről szóló epizódjáért ítélte oda az alkotópárosnak a nemzetközi zsűri. Az idén 45 éves Tourfilm fesztiválon 136 ország több mint 600 alkotását mutatták be, az On The Spot a televíziós dokumentumfilm kategóriában kapta a különdíjat, ahol többek között az ORF, a ZDF és a Travel Channel műsoraival versengett a két magyar filmes munkája.

A fesztivál pénteki díjátadó gáláján S. Takács András megköszönte a Spektrum televíziónak a lehetőséget, hogy elkezdhették a műsorukat, amely negyedik éve fut a nemzetközi ismeretterjesztő csatornán, majd köszönetet mondott a M1 magyar közszolgálati csatornának is, amiért elkészíthették az On The Spot törzsi szériáját. Cseke Eszter az erbore törzs tagjainak köszönte meg, hogy „elviselték őket az összes hülye kérdésükkel együtt”. Az MTVA közlése szerint nem ez az első nemzetközi elismerés az On The Spot háza táján, a két alkotó éppen egy évvel ezelőtt vette át Strasbourgban az Európa Tanácstól a Press Freedom Award kitüntetést burmai tudósításáért.

A bejegyzés trackback címe: https://media.mandiner.hu/trackback/4806