A TV2 forradalmasítja a híradózást

2012. október 12. 8:20
Várom az egyesült államokbeli elnökválasztás döntő éjszakájának közvetítését Zuglóból, az Amerikai út és Szugló utca sarkáról.

„Szóval fedezve vannak, nem akartak minket becsapni a szöveggel, nem próbáltak úgy tenni, mintha a Parlament valamelyik berlini középület lenne. De akkor meg minek ez?

Így akarták életszerűvé tenni a tudósítást?

Azt feltételezték, hogy a sok bűnügyi hír közé akkor kerülhet hitelesen politika, ha vizuálisan is felkészítik erre a nézőt?

Akárhogy is, ismerjük el, hogy ez valamiféle médiaforradalom. Mostantól mindig fel kell tennünk a kérdést: a helyszínről tudósítanak-e minket, ahogy megszoktuk az elmúlt 10-20-30-40 évben, vagy formabontó újítást látunk, amelynél a kép csupán a szöveghez nem illő, így a nézőben észrevétlenül is feszültséget generáló illusztráció?

Anyagilag mindenesetre biztos, hogy érdemes kísérletezni, ezt a tudósítást külön napidíj sem terhelte, nemhogy repülőjegy- és szállásköltség.

Várom az egyesült államokbeli elnökválasztás döntő éjszakájának közvetítését Zuglóból, az Amerikai út és Szugló utca sarkáról, a francia közlekedési sztrájk adatainak ismertetését a Párisi udvarból és a tudósítást a Pussy Riot punkegyüttes híveinek demonstrációjáról a Moszk..., ööö, izé, a Széll Kálmán térről.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés