Panyi Szabolcs, az Index, a HVG és az ő hatalmuk

2012. október 16. 1:14
Ez lenne hát a hazai közéleti blogszféra? És mindezt a párthátszél, a dilettantizmus, az újságírás és a blogolás nemlétező határmezsgyéjén bénán egyensúlyozó hávégéponthun kell napvilágra hozni?

„Megható és mulatságos a mű, csak azért emelek szót ellene, mert a blogolás gyökeres félreértésén alapul. Már az mekkora röhej, hogy ezt a cikket/posztot nem a saját Véleményvezér blogban publikálta a szerző, és nem is az egyébként az ilyen internacionalista összefogásokban erős, által szerkesztett Global Voicesban, hanem ebben a világ salátája hávégében.

Pedig a VV sem egy szokvány blog, és itt egyáltalán nem arra utalok, hogy Panyi fizetett blogger (bár ugye ez sem jellemző), hanem arra, hogy gyakorlatilag ott ő állásban van, minden nap meg kell írnia a penzumot, amit a megrendelő lehetőségeihez képest népszerűsít is. Pont mint mondjuk Király András és bűntársai amerikai választásról szóló blogját.

Nem tudhatjuk, hogy nézne ki Panyi saját, valódi blogja - lennének benne pinák rendesen, vagy fekete-fehér cicakontent menne meg-megtörve a szigorú kolumnákat, stb. -, de ez láthatólag nem az. Ha Panyi holnap emigrálna Leedsbe, akkor bezárna a Véleményvezér? Ugye nem. Ő itt alkalmazott. Amivel egyébként nincs bajunk, pláne, hogy Panyi sosem csinált titkot belőle. De azért ne higgye senki, hogy panyiszabolcs.wordpress.com-on a mostani reach egy századát el tudná érni, vagy hogy kvázi bárki ne tudná ugyanezzel a médiahátszéllel ezt, vagy komolyabb olvasottságot hozni. (...)

Hol is van itt a citizen journalism? A közügyek iránt érdeklődő, aki idejéből áldoz arra, hogy agorát teremtsen? Sehol, ahogy Panyi médiától függő álblogot ír, a hivatkozott blogok pedig ezen túl még pártszéllel is kibéleltek.

Ez lenne hát a hazai közéleti blogszféra? És mindezt a párthátszél, a dilettantizmus, az újságírás és a blogolás nemlétező határmezsgyéjén bénán egyensúlyozó hávégéponthun kell napvilágra hozni?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában