Tágítaná a honlapok lekapcsolásának lehetőségét a kormány

2012. október 17. 12:00
Az új BTK hatálybalépését előkészítő csomag alapján akár már a nyomozás során lekapcsoltathatnának bizonyos bűncselekményeket megvalósító weboldalakat – írja a hvg.hu.

A hvg.hu arról ír: az új Btk. hatálybalépését előkészítő csomagból kiderül, növekedne a honlapok lekapcsolásának lehetősége a jövőben. Az „elektronikus adat végleges hozzáférhetetlenné tétele” címszó alatti tervek szerint ha egy weboldal – bírósági döntés szerint – bizonyos bűncselekményeket (gyermekpornográfia, terrorcselekmény, állam elleni bűncselekmények) megvalósítana, akkor előbb a tárhelyszolgáltatót szólítanák fel a jogsértő tartalmak elérhetetlenné tételére.

Ha a tárhelyszolgáltató nem tesz semmit – például a külföldi szerver miatt –, akkor egyrészt a szolgáltató milliós büntetésekre számíthat, másrészt végső esetben a magyarországi internetszolgáltatókkal blokkoltatnák az oldalt – olvasható a hvg.hu-n.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amellett, hogy jogtalan bunkóság is lenne!

Már régen korlátozni kellett volna a kisgyermekeket megrontó, és egyéb, bűncselekményeket megvalósító tartalmakat.

Beleértve a mások átejtésére, lenyúlásra szakosodottakat is.

Ebben a kérdésben van helye gyermek- és erkölcsvédelmi, bűnmegelőző tiltásnak. Sőt ez a védelem az állam elemi kötelessége a polgárokkal, a családokkal szemben.

Nem a színműveket kellene cenzúrázni, hanem a bűncselekményt megvalósító internetes oldalakat. Ráadásul a cenzúrázott igaz tartalma váltotta ki a cenzorok dühét, azokét, akik feltehetőleg a valódi bűncselekmények szabad terjesztése mellett most kardoskodnak.

Amerikában a védelmi miniszter a napokban jelentette be, hogy stratégiailag fontos intézmények veszélyben vannak, kibertámadást feltételeznek, és szükség lehet megelőző intézkedésekre.

Hülyeség!
De meg kell magyarázni a net lekapcsolását valamivel, az egyszerűbbek meg kifejezetten kérni fogják.

Izrael nagyon nem fér a bőrébe.
Valami lesz...

Jobbos, vagy balos lesz a kormány,az államellenességet aszerint állapítják meg.Rossz rá gondolni, de lehetséges, akik ezt most megszavazzák, azok fognak először ráfázni.

Aki itt a tiltás ellen szövegel az mind mocskokat terjeszt? Vagy azt nézeget?

Ennyien?

Nem gondoltam volna.

Csak hát ez még egyáltalán nem érv a szabadosságra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés