Kizárhatja a francia oldalakat keresőjéből a Google

2012. október 19. 16:59
A francia oldalak hivatkozásának leállításával fenyegetőzik a Google, ha a francia kormány elfogadja azt a jogszabályt, amely arra kényszerítené a keresőket, hogy fizessenek a tartalomért – olvasható a France 24-en.

A francia oldalak hivatkozásának leállításával fenyegetőzik a Google, ha a francia kormány elfogadja azt a jogszabályt, amely arra kényszerítené a keresőket, hogy fizessenek a tartalomért – olvasható a France 24-en. A keresőóriás ezt több francia kormányzati szervnek is jelezte levelében.

A Google arra hivatkozik, hogy egy ilyen lépés veszélyeztetné a létét, és felhívta a figyelmet arra is, hogy havonta négymilliárd kattintást generál a francia média oldalaira.

A vezető francia lapkiadók a múlt szombaton szólították fel a kormányt: hozzon egy olyan törvényt, ami arra kényszerítené a keresőket, hogy osszák meg hirdetési bevételüket a médiumokkal. A kormány nem is zárkózik el az ötlet elől, Aurelie Filippetti kulturális miniszter szerint a héten például azt mondta, hogy támogatja az ötletet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés