Retus

2012. október 25. 12:52

Mester Ákos
168 Óra
A 168 Óra „csökkenő erőforrásaival” nem terhelem az olvasót, inkább azon tűnődöm: ha úgy alakul a helyzet, vajon lesz-e ismét újságírói szolidaritás?

„Érdekes írást közöl októberi számában a Mozgó Világ Vörös T. Károlytól, a Népszabadság volt főszerkesztőjétől, aki a magyar médiahelyzetet elemzi az nyolcvanas évek közepétől napjainkig. Az összegzés elhangzott a Szabadság és Reform Intézet Médiaszabadság című konferenciáján, ha ott lettem volna, talán megtapsolom. Vörös T. megállapításaival ugyanis egyetértek, jól érzékelteti a médiaviszonyok alakulását, helyzetértékelése megkérdőjelezhetetlen: »A rendszerváltás utáni több mint húsz év legsúlyosabb következménye, hogy az a presztízs, amely a nyolcvanas évek végén és a kilencvenes évek elején a magyar sajtót övezte, mára gyakorlatilag teljesen elporladt.«

Vörös T. írása higgadtan indokolja, illetve vezeti le, hogyan borult fel a médiaegyensúly, miként és miért tudta elfoglalni a politikai nyilvánosságot a jobboldali hatalom, és azzal sincs vitám, hogy »az egyensúlyt még valamennyire tartják a tradicionális és tartalmilag független lapok, mint a HVG, az Élet és Irodalom, a Magyar Narancs és a Népszabadság, valamint az elektronikus média területén a Klubrádió és az ATV – mindegyik csökkenő erőforrásokkal.«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Független lapok, mint a HVG, az Élet és Irodalom, a Magyar Narancs és a Népszabadság!???
valamint az elektronikus média területén a Klubrádió és az ATV!???

Elfelejtettek meghívni? Gáz.

Az fel sem tűnt a drága mesternek, hogy az ő szennylapját még Vörös T. sem emlegette etalonként. De a Népszabit igen, ez sokat jelent. Attól meg a hasamat fogtam, hogy a felsorolt orgánumok" függetlenek"! A hét vicce. (Ja, nem: a hét vicce Bajnai meg a Milla szívszerelme.)

56 évvel ezelőtt volt a Parlament előtt a „véres csütörtök”-nek nevezett sortűz ahol több száz fegyvertelen halt meg.
A napi politikát félretéve!
Ez egy gyásznap. Nem is értem, miért nem emlékezünk erre.
Emlékezzünk rájuk!!!!!!!
http://www.gondola.hu/cikkek/5..
1984-ben jelent meg egy könyv.
Földes László : A második vonalban Kossuth kiadó
"Amikor beléptünk, már javában folyt a KV ülése, éppen Donáth Ferenc beszélt. Rettenetesen felizgatott, nem is annyira az amit mondott, hanem a cinikus hangahogyan mondta. Borzasztó volt a légkör, a jelenlevőkön vereséghangulat lett úrrá.
Donáth beszéde után megindult a katonai bizottság ellentámadása. Nem emlékszem pontosan, hogy Hazai Jenő vagy Kovács István szólalt-e fel elsőnek. Rendkívül szenvedélyes hangon szálltak vitába Donáth megállapításaival. Donáth és Losonczy Géza többször közbeszólt. Én is szót kértem. Többek között kijelentettem, hogy bizonyos határon túl a politikai engedmények katasztrófához vezetnek.. Az eddigieknél tovább már nem mehetünk. Az ellenforradalmat fegyverrel kell leverni. Az elvtársak pánikba estek, folytattam, pedig nem olyan súlyos a helyzet. A munkáskerületekben rend van, többnyire vidéken is. Nem igaz, hogy a hadsereg átállt volna az ellenforradalmárok oldalára. Az első napot, 24-ét követően újabb katonai egység már nem bomlott fel. Ellenkezőleg: minden parancsot, amelyet egyes objektumok visszafoglalására kaptak, fegyelmezetten végrehajtották. Jelen pillanatban minden fontos létesítmény a kezünkben van, beleértve a fegyverraktárakat is. Ezután arról beszéltem, hogy kikkel harcolunk, kikkel állunk szemben. Elmondtam, hogy a HM pincéjében 600 fogoly van, néhány kivétellel mindannnyiuk25 éven aluli. Hát csak nem adjuk meg magunkat gyerekeknek!
Mások is felszólaltak. A KV elvetette az előterjesztett javaslatot, és Donáth javaslatait elutasítva elhatározta, hogy le kell verni az ellenforradalmat.
Apró Antal szóvá tette, hogy ellenintézkedésekkel keresztezik a katonai bizottság intézkedéseit. Akkor még nem mondta ki, hogy Nagy Imrére gondol. Mondanivalójának az volt a lényege: "engedjetek bennünket győzni." Meg sem vártuk az ülés végét, visszamentünk a Honvédelmi Minisztériumba.
A partizánszövetség Beloiannisz útcai székházából értesítést kaptunk, hogy igen sok régi elvtárs jelentkezett, harcolni akarnak. Átmentem értük, és 80-100 elvtársat átvittem a HM-be. Fel is fegyvereztük őket………….
…….28-ára összehívták a KV-t. Erre már meghívtak bennünket is. Az ülést egyébként kapitulációs ülésnek neveztem el. Az első felszólaló Lukács György volt.
Rendkívül drámai hangon beszélt azokról, akiknek magyar vértől véres a kezük és ránk mutogatott”…

eleve a sajtó lefelé megy, főleg a kommunista gyökerű. Newsweek már nem is ad ki nyomtatott lapot..
Interneten bki bmit megírhat, nincs már előjog.

A Néphazugság,a HVG és pont a 168óra nagyon nagy kommunista hátszéllel indult, ezt sírja vissza a sajtóterrorista.
Az ATV legalább megcsinálta magát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában