NOL: Pénzjutalmak után újabb leépítés a közmédiánál

2012. október 26. 11:10
Újabb csoportos leépítést hajt végre november elején a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), 250-260 dolgozó elbocsátására készülnek a napokban – értesült a Népszabadság. Az MSZP szerint felül kell vizsgálni a közmédia elmúlt évi kiadásait.

Újabb csoportos leépítést hajt végre november elején a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), 250-260 dolgozó elbocsátására készülnek a napokban – értesült a Népszabadság. Mint írták, egyes belső hírek szerint az elbocsátások leginkább a hírügynökségi dolgozókat érinthetik.

A lap szerint az MTVA vezetősége már tájékoztatta a közmédia központi üzemi tanácsát és a szakszervezeteket is; a közmédia hírügynökségi dolgozói csütörtökön reggel kaptak hivatalos, írásos tájékoztatást. Az MTVA vezetése a hivatalos közléssel egyidejűleg hozza nyilvánosságra a leépítéssel érintett munkavállalók pontos létszámát.

A Népszabadság emlékeztetett: ez lesz a harmadik csoportos leépítés az összevont közmédiában, 2011 nyarán és őszén hozzávetőleg 900 embert bocsátottak el. Értesüléseik szerint az üzemi tanács kifogásolta, hogy az MTVA részéről néhány hónappal ezelőtt ígéretet tettek: az idén már nem terveznek újabb csoportos leépítést. Az MTVA vezérigazgatója cáfolta, hogy ilyen kijelentést tett volna.

Az MSZP közleményben kifogásolta a hírt. A párt szerint ki kell vizsgálni, mire költött el idén több mint 100 milliárd forintot a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezetése és a médiatanács. A szocialisták bírálták azt is, hogy a közmédia vezetői közel tízmillió forintos jutalmat kapnak, illetve kifogásolták a médiahatóságnál kiosztott összesen közel tízmillió forintos jutalmat is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés