Bécsi magyarok

2012. október 30. 0:30

Butkai Enikő
Galamus
Tragikusan szegényes és ócska ez, kedves Mandiner.

„A »súlyos« kritikák között szerepel, hogy amíg Schiff András beszél, ez a felirat jelenik meg a képernyőn: »zongorista, Orbán-kritikus«. Vajon ezzel a megjelöléssel mi a baj? Netán hiányzik, hogy zsidó?

A Mandiner publicistáját zavarja, hogy a fideszről elhangzik, születésekor liberális párt volt. Miért, tán nem igaz?

A blogíró truvájos bekezdése: »A narrátor szerint a kormány 2010 óta folyamatosan építi le a demokráciát. Így, belemondva az arcunkba. Nem azt mondja a narrátor, hogy ellenzéki vélemények szerint, vagy egyes elemzők véleménye alapján […] hanem kinyilatkoztat. Mintha egy audiovizuális publicisztikát néznénk. Félreértés ne legyen, ebben még igazuk is van a film készítőinek, magam is hasonlóan fogalmaztam tavaly decemberben (kiemelés BE), csakhogy ez itt – újra tegyük egyértelművé – az osztrák adófizetők pénzéből eltartott közszolgálati televízió, ahol erősen kérdéses, hogy helye van-e egy ilyen sarkos megfogalmazásnak.« Na ezt tegyük most tisztába!

Ungváry Rudolf megkapja, hogy paranoiás, Iványi Gábor ítélete meg eleve semmiben sem lehet objektív, mert az egyházát nem ismeri el a kormány, ez is kérem a film kritikája (nem a kormányé!), amely följogosít arra, hogy egyenest az osztrák televízió elnökét ostromoljuk, a nagykövet után most már még az ausztriai polgárok közt is aláírókat toborozva.

Tragikusan szegényes és ócska ez, kedves Mandiner, drágalátos bécsi magyarjaim, tisztelt Nagykövet Úr. Írogassanak csak föl s alá, adják minden szennyhez a nevüket – ha nem szégyellik.

A kutya ugat, a karaván halad.

Lesz még Magyar Köztársaság!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Netán hiányzik, hogy zsidó?"
Üldözési mániát tessék szépen kezeltetni!!!

"A kutya ugat, a karaván halad.
Lesz még Magyar Köztársaság!"

Miért most milyen államforma van maga nagyon, de nagyon okos???

"Lesz még Magyar Köztársaság!" - egyrészt Magyarország államformája most is köztársaság; és minden bizonnyal az is marad. Másrészt nekünk soha sem az államforma volt elsődleges szempont, hanem a nemzeti függetlenség. Egy veterán francia hadfi Napoleon szemébe vághatta annak koronázásakor, hogy 'Szép volt a ceremónia,felség. Kár, hogy az a háromszázezer katona nem láthatta, aki azért halt meg, hogy ilyen többet ne történjen'. Viszont nálunk tömegek nem vitték vásárra bőrüket a köztársaság eszméjéért. A köztársasági államforma létrejöttét időnként csak bejelentették, oszt jónapot. Hogy felborzoljam balliberálisaink idegeit, a király nélküli királyság egyszer-kétszer még elfogadottá is vált.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában