Nem oszlott fel az Átlátszó

2012. november 2. 18:38

Bodoky Tamás
Átlátszó blog

Túl akarunk lépni azon a rossz magyar hagyományon, amely szerint még fontos célokért is csak a száz százalékban, mindenben egyetértő emberek tudnak együtt dolgozni.

„Az atlatszo.hu-t különböző életutat bejárt, autonóm emberek hozták létre és működtetik a mai napig. Nyilván sok dologban nem értünk egyet egymással, abban azonban igen, hogy a közélet tisztasága és az információszabadság érvényesülése az alkotmányos demokrácia egyik legfontosabb alapértéke. Ezekben a kérdésekben nincs helye kettős mércének, személyes szimpátiák vagy ellenérzések érvényesítésének.

Az atlatszo.hu eddigi tevékenysége maga is bizonyítja, hogy egyaránt tényfeltártunk és pereltünk az előző és a jelenlegi kormányzatokhoz kötődő ügyekben is. Mint minden alkotóközösségben, így az atlatszo.hu-nál is vannak persze viták, szakmaiak, jogiak, stílusbeliek egyaránt. A magunk részéről azonban mindig emlékezünk arra, hogy az átláthatóság és az információszabadság erősítése érdekében kezdtünk együtt dolgozni. Nem kell, hogy minden ügy minden vonatkozásában egyetértsünk ahhoz, hogy ezt a célt együtt, közösségként is szolgálni tudjuk.

Túl akarunk lépni azon a rossz magyar hagyományon, amely szerint még fontos célokért is csak a száz százalékban, mindenben egyetértő emberek tudnak együtt dolgozni. Ezúton is le szeretnénk ezért szögezni: hamis az a látszat, hogy Tordai Csaba távozása az atlatszo.hu-tól egyáltalán felmerült volna.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://media.mandiner.hu/trackback/5236