Nem oszlott fel az Átlátszó

2012. november 2. 18:38

Bodoky Tamás
Átlátszó blog
Túl akarunk lépni azon a rossz magyar hagyományon, amely szerint még fontos célokért is csak a száz százalékban, mindenben egyetértő emberek tudnak együtt dolgozni.

„Az atlatszo.hu-t különböző életutat bejárt, autonóm emberek hozták létre és működtetik a mai napig. Nyilván sok dologban nem értünk egyet egymással, abban azonban igen, hogy a közélet tisztasága és az információszabadság érvényesülése az alkotmányos demokrácia egyik legfontosabb alapértéke. Ezekben a kérdésekben nincs helye kettős mércének, személyes szimpátiák vagy ellenérzések érvényesítésének.

Az atlatszo.hu eddigi tevékenysége maga is bizonyítja, hogy egyaránt tényfeltártunk és pereltünk az előző és a jelenlegi kormányzatokhoz kötődő ügyekben is. Mint minden alkotóközösségben, így az atlatszo.hu-nál is vannak persze viták, szakmaiak, jogiak, stílusbeliek egyaránt. A magunk részéről azonban mindig emlékezünk arra, hogy az átláthatóság és az információszabadság erősítése érdekében kezdtünk együtt dolgozni. Nem kell, hogy minden ügy minden vonatkozásában egyetértsünk ahhoz, hogy ezt a célt együtt, közösségként is szolgálni tudjuk.

Túl akarunk lépni azon a rossz magyar hagyományon, amely szerint még fontos célokért is csak a száz százalékban, mindenben egyetértő emberek tudnak együtt dolgozni. Ezúton is le szeretnénk ezért szögezni: hamis az a látszat, hogy Tordai Csaba távozása az atlatszo.hu-tól egyáltalán felmerült volna.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vihar a biliben:))

Bocs, de hol írtam én olyat, hogy feloszlás közeli állapotban volt az Átlátszó?

Ha jól emlékszem, azt írtam, volt egy kis hirig,de Tordai Csaba végül maradt a felügyelőbizottságban. Tordai HH-s, Bajnai-háttérember. Oszkó Péter, Bajnai másik fontos embere a HH-ban az egész Átlátszó komolyságát kérdőjelezte Mong cikke után.

Na, akkor. Nem akartam sugallni, hogy az Átlátszó Bajnai szálláscsinálója, fedett ügynöke. Ezért aztán nem is sugalltam. Azt meg, hogy volt egy kis hirig, nem a kisujjamból szoptam. Vagy elhiszi ezt nekem a kedves olvasó, vagy nem. Annyira nem hihetetlen egyébként akkor sem, ha nem mondom meg, ki mondta. Elég csak arra gondolni (ismétlem megint), hogy az Átlátszó felügyelőbizottságában ülő Tordai HH-s és Bajnai-háttérember. Oszkó Péter, Bajnai másik fontos embere pedig az egész Átlátszó komolyságát kérdőjelezte meg Mong cikke után. Persze lehet, hogy dezinformálódtam és Tordai egyenesen örült, hogy főnökét oligarcházza Mong. Ha így, akkor bocs.

(BTW: az Átlátszó szerintem is az egyik legjobb kezdeményezés az elmúlt évekből. A függetlenségét, bátorságát, szakmaiságát nem is kérdőjeleztem meg sosem.)

Egyrészt neked nem vagyok Bandi. Másrészt nekem tetszett Mong cikke, ha már így kérded. De hogy jön ez ide? Sehogy.

Értem én is, csak a hercehurcát nem. Ha állítottam volna, hogy Bajnai-bérencek, akkor érteném. Ezzel szemben annyit írtam, hogy hirig volt,de nem akkora, hogy Tordai elhúzott volna.

Egyébként meg ha elhúz Tordai, akkor szakad az Átlátszó? Miért szakadnak. Tordai egy a három felügyelőbizottsági tag közül. Nem szerkesztő, nem főszerkesztő, nem munkatárs...

Tényleg nem értem ezt a reakciót.

Semmi gond, kedves Oblomov.

Csak azt nem értem, mi jött volna a kisujjamból. Tordai tán nem Bajnai-háttérember? Nem fb-tag az Átlátszónál? Talán örült, hogy Mong oligarcházta Bajnait? Elment az Átlátszótól? Helyes válaszok: de, de, (valószínűleg) nem és nem. Ezt írtam.

Üdvözlöm.

S. A.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában