Még az idén eladhatják a Népszabadságot

2012. november 6. 16:23
Még az idén megállapodna a Népszabadság Zrt. 27,69 százalékos tulajdonrészével rendelkező Szabad Sajtó Alapítvány a többségi tulajdonos Ringier-el a részvénycsomag megvásárlásáról. Korábbi információk szerint a lap többségi tulajdona 1,5 milliárd forintért cserélhet gazdát.

Még az idén megállapodna a Népszabadság Zrt. 27,69 százalékos tulajdonrészével rendelkező Szabad Sajtó Alapítvány a többségi tulajdonos Ringier-el a részvénycsomag megvásárlásáról – mondta a Napi Gazdaságnak Kránitz László. A Ringier korábban feltett, az ügyletet érintő kérdéseire az Alapítvány nemrégiben küldte el informális válaszait, erről azonban nem árult el részleteket az Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A hvg.hu korábbi információi szerint a Népszabadság többségi tulajdona 1,5 milliárd forintért cserélhet gazdát. Emellett a svájci tulajdonos feltételei között szerepel egy legalább ötéves szerződés a Ringier nyomdájával, határidő nélküli megállapodás a szintén Ringier-érdekeltség Médialoggal lap­terjesztésre, illetve a cég köny­velésének, pénzügyeinek intézésére. Az alapítvány az aláíráskor 3 millió forintot fizetne, 2015 és 2025 között pedig a kiadó nettó árbevételének öt százalékát. A hírek szerint a Ringier a nyomdája felé fennálló több mint 1,5 milliárd forint tartozást is elengedné, ezért cserébe a Népszabadságnak át kell adnia tulajdonrészét a Médialogban.

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés