MTVA: A médiában is le kell bontani a határokat

2012. november 11. 15:04
A határokat a médiában is szeretné lebontani a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), erre pénzt is áldoz, ahol pedig szükséges, ott technikai segítséget ad - mondta Havasi János, az MTVA határon túli kapcsolatok különmegbízottja Kassán.

A határokat a médiában is szeretné lebontani a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), erre pénzt is áldoz, ahol pedig szükséges, ott technikai segítséget ad – mondta Havasi János, az MTVA határon túli kapcsolatok különmegbízottja pénteken Kassán, az alapításának tizedik évfordulóját ünneplő Kassai Figyelő című lap konferenciáján. Megfogalmazása szerint óriási eredmény, hogy határon túl egy magyar nyelvű lap a piaci versenyben fenn tudott maradni az internetes portálok konkurenciája mellett is. Ez a helyi közösség erejét is, és a szerkesztőség kitartását is mutatja – tette hozzá. A Kassai Figyelő 2002-ben jelent meg először, a független magyar folyóiratot Havasi Péter szerkeszti.

Havasi János a pénteki konferencián azt mondta: az MTVA arra törekszik, hogy azon határon túli médiaműhelyek, amelyek kapcsolatban álltak és állnak a közmédia rádió- és televíziócsatornáival, valamint az MTI-vel, olyan egységes hálózatot alkossanak, amelyek képessé teszik a közmédiát arra, hogy teljes és színes képet alkosson a Kárpát-medence magyarságáról. A kormány azon célja, hogy a nemzet elszakított részeit bekapcsolja a közéletbe, a kulturális életbe, vonatkozik a közmédiára is – tette hozzá, megjegyezve: cél az is, hogy a meglévő, határon túli műsorok mellett a tudósítók és tudósításaik magazinokban, hírműsorokban is helyet kapjanak.

Emlékeztetett arra, hogy a héten Esztergomban, a határon túli médiaműhelyek szerkesztőivel találkozott az MTVA vezetése, ahol biztosították a kollégákat, hogy a kulturális, szórakoztató és sportműsorokban is számítanak rájuk. Hozzátette: a határokon túl élőkről, az ott történtekről szóló tudósításoknak és az itthoni híreknek egyformán meg kell jelenniük a közmédia híradásaiban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában