Üzenet a budiból - ahol a Mars közelebb van, mint Gáza

2012. november 16. 14:37

Balogh Gábor
Jobbegyenes
Ugyan, minek kamuzni - ha kussolni is lehet?

„Két évtizeden át ömlött ránk a fősodratú hazai médiából a »Közel-Kelet egyetlen demokráciája«, a »hatalmas arab tengerben élet-halál harcát vívó Izrael« minden betűig, minden vesszőig fals legendája. Az MTI szerkesztői unott közönnyel biggyesztették oda a Hezbollah, a Hamasz, az Iszlám Dzsihád meg úgy általában minden, Palesztina megszállása ellen küzdő szervezet neve elé a »szélsőséges« és a »terrorista« jelzőt. De most már ők is érzik: felesleges az erőlködés. Színültig tele van már a budi, nem kell már többet belepakolni. Most már elég csak szimplán hallgatni.

Izrael már behívta tartalékosait, hadserege - a világtörténelem első twitteres hadüzenetét produkálva - hivatalosan is bejelentette a támadást, Egyiptom már hazarendelte tel-avivi nagykövetét, Gázában már két palesztin gyerek halott volt - mire az MTI sok órás késéssel észrevette, hogy épp most borul lángba a Közel-Kelet.

A világ összes valamire való újságja és hírportálja - a BBC-től a CNN-en át a Le Monde-ig -  címlapon, legtöbbször vezető helyen foglalkozik a gázai mészárlással – igaz, javarészt izraeli forrásokra támaszkodva, igazodva a sorból kilógó fals hangokat nem tűrő nagy, nemzetközi cionista kórushoz.

Amatőrök – legyintenek rájuk a budapesti szerkesztőségekben. Ugyan, minek kamuzni - ha kussolni is lehet?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés