Üzenet a budiból - ahol a Mars közelebb van, mint Gáza

2012. november 16. 14:37

Ugyan, minek kamuzni - ha kussolni is lehet?

2012. november 16. 14:37
Balogh Gábor
Balogh Gábor
Jobbegyenes

„Két évtizeden át ömlött ránk a fősodratú hazai médiából a »Közel-Kelet egyetlen demokráciája«, a »hatalmas arab tengerben élet-halál harcát vívó Izrael« minden betűig, minden vesszőig fals legendája. Az MTI szerkesztői unott közönnyel biggyesztették oda a Hezbollah, a Hamasz, az Iszlám Dzsihád meg úgy általában minden, Palesztina megszállása ellen küzdő szervezet neve elé a »szélsőséges« és a »terrorista« jelzőt. De most már ők is érzik: felesleges az erőlködés. Színültig tele van már a budi, nem kell már többet belepakolni. Most már elég csak szimplán hallgatni.

Izrael már behívta tartalékosait, hadserege - a világtörténelem első twitteres hadüzenetét produkálva - hivatalosan is bejelentette a támadást, Egyiptom már hazarendelte tel-avivi nagykövetét, Gázában már két palesztin gyerek halott volt - mire az MTI sok órás késéssel észrevette, hogy épp most borul lángba a Közel-Kelet.

A világ összes valamire való újságja és hírportálja - a BBC-től a CNN-en át a Le Monde-ig -  címlapon, legtöbbször vezető helyen foglalkozik a gázai mészárlással – igaz, javarészt izraeli forrásokra támaszkodva, igazodva a sorból kilógó fals hangokat nem tűrő nagy, nemzetközi cionista kórushoz.

Amatőrök – legyintenek rájuk a budapesti szerkesztőségekben. Ugyan, minek kamuzni - ha kussolni is lehet?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2013. január 10. 19:15
Nem egészen világos a cikkből, hogy mi is történt a Marson.
Akitlosz
2013. január 10. 19:15
Ha ez csak egy kis csetepaté, amolyan határmenti villongás, akkor minek hívták be a tartalékosokat? Egy kis csetepatéhoz, az állandó hadsereg ereje és készültsége is bőven elég.
Akitlosz
2013. január 10. 19:14
Az izraeli lakosság többségének van valamilyen EU-s, vagy AEÁ állampolgársága is. Bizony tudnának hova menni, ha űríteni kellene az országot. Egy részük pedig Magyarországra önne. Az ország bár hivatalosan nem tagja az EU-nak gyakorlatilag rendelkezik midnen olyan kedvezménynel, mint a teljes jogú tagállamok. Bár az ország Ázsiában van, mégis mindenben, sportban, zenében Európára erőszakolja rá magát. Szóval téged kellene, hogy orvos lásson, mert nem beszél butaságot, s kész tervek vannak rendkívüli helyzetekre.
Wazze
2012. december 01. 13:23
Akasszunk fel 50 zsidót. A számarányukhoz képest az lepkefing! Vagy akasszunk fel 50- et a családtagjaid közül... Az ország lakosságához képest az lepkefing!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik