Ilyen jutott

2012. december 4. 7:51

Mihancsik Zsófia
Galamus
Az országot ismerjük. Most már azt a tömegtüntetést is, amelyet a Hit Gyülekezete szervez. Ez egy pontosan megkoreografált, a spontaneitásnak, az őszinte érzelmeknek semmiféle teret nem hagyó műtermék volt.

„Ilyen ország, ilyen tömegtüntetés.

Az országot ismerjük. Most már azt a tömegtüntetést is, amelyet a Hit Gyülekezete szervez.

Szegő Anna olvasónk a helyszínen is érzékelte azt, ami a tévéközvetítésből üvöltött. Hogy ez egy pontosan megkoreografált, a spontaneitásnak, az őszinte érzelmeknek – dühnek, felháborodásnak, tetszésnek, lelkesedésnek, szóval mindannak, ami egy tömegtüntetést éltet – semmiféle teret nem hagyó műtermék volt, nyilván a Hit Gyülekezete nagyobb dicsőségére és politikai érdekeinek megfelelően.

Láthatóan kivezényelt és központilag vezérelt tapsolók és tetszésnyilvánítók – mintha mindegyikük fülében ott lett volna a titkos fülhallgató, amelyen megkapják az utasítást, mikor kell és hogyan tetszést nyilvánítani vagy éppen a Jobbiknak »oszolj«-t kiáltani –, egy Fidesz-nagygyűlést megszégyenítő mennyiségben nemzeti zászlócskák, gépies egyhangúsággal és szünet nélkül lengetve, a kamerák látóterében hangsúlyosan fiatal emberek (kivéve Hegedűs Zsuzsa Orbán-tanácsadót), a megfelelő pillanatban dobpergés, és a rengeteg, náciellenes jelszavakkal teli tábla mellett egy, csak egyetlenegy név az egyik táblán, Rogán Antalé (»Respect Rogán!«).

Sohasem láttam még ilyet. (Azaz láttam, a régi május elsejékről készült híradófelvételeken.)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nekünk ilyen mihancsikok jutottak..

Erre tényleg szükség van? Vajon mit érez "heep" amikor a másik oldal odamondogatói ugyanezt mondják/írják CÖF-ról és Békemenet résztvevőiről?
Jó lenne abbahagyni végre. Tudomásul venni, hogy mi emberek nem vagyunk egyformák, mert bármilyen kívánatosnak tűnik is az, hogy legyen mindenki olyan, mint mi -rendkivül unalmas lenne az egyformaság.
No és lehetetlen is. Nem véletlen, hogy bárhol, ha sikerül kiűzni az ellenséget a megmaradottak osztódnak, és nagyon hamar létrejönnek az új szembenállók.
A szembenállás mértéke és a kommunikáció milyensége azonban nagyon különböző lehet.
Ha lehetetlenné válik az együttműködés valóban fontos ügyekben is, és ez a helyzet állandósul, akkor egy országnak annyi. Lehet ezen munkálkodni persze bármely oldalról, mindenkinek szive joga. Csak az jó lenne, ha tudná mindenki -akár mely oldal/eszme nevében teszi, hogy mit csinál.

Javítson ki valaki, ha rosszul tudom: a tiltakozást a bal kezdeményezte (már nem emlékszem melyik négy betűs, vagy három vagy ki tudja), most galamusi fanyalog, hogy a Hit gyüli így meg úgy, meg különben is.

Kérdezem én: ha a Hit gyüli nem aktív a szervezésben, hányan lettek volna a Kossuth téren?
Mondjuk hány balos volt ott? (Szerintük a Hit gyüli Orbán szekerét tolja).

Megválaszolná ezt nekem valaki?

Válaszok:
Julismama2 | 2012. december 4. 12:27

Utirat: smogger és a többi kedves köpködésére most sem vagyok kiváncsi

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés