Kampányzombik hajnala

2012. december 5. 18:21

Papp László Tamás
HVG
Bedobták a postaládánkba a Békemenet lapját. Tény a címe, ami fura. Olyan, mintha keresztény ifjúsági lap viselné a Mély Torok címet vagy épp egy pornómagazin hallgatna az Imádság névre.

„Bedobták a postaládánkba a Békemenet lapját. Tény a címe, ami fura. Olyan, mintha keresztény ifjúsági lap viselné a Mély Torok címet vagy épp egy pornómagazin hallgatna az Imádság névre. De a cím és tartalom kontrasztja biztos valami unortodox marketingfogás. Már a főoldalon döbbenetes leleplezés: »Gyurcsány a Bajnai család alkalmazottja volt«, méghozzá 1990-ben, hallatlan. Nem maradhat ki a máshol már peresített, obligát libázás, a szerző feltüntetése nélkül közölt cikkben a Hajdú-Bét egyik külsős bedolgozójának özvegye nyilatkozik. »Bajnai gyilkos üzletpolitikája vezetett a férjem halálához.« Az írásból kiderül, a férj természetes halállal, betegségben hunyt el. Ezzel szemben »Végtörlesztéssel tört ki a hitelcsapdából a Szögi házaspár« - így üti helyre az univerzum Bajnai által megbontott egyensúlyát egy másik cikk.

Van még a lapban egy fiatal orvos, Attila aki »nemet mondott a Nyugat-Európa által kínált kényelmes életre«. Éspedig, mert »külföldön a magyar embert idegennek nézhetik és nagyon nehéz elkezdeni az új életet«. További pozitív karrierpélda Kosahuba Tamás alias Kazub, a pólóárus, aki szerint, »aki el akar érni valamit, aki érvényesülni akar, az bárhol sikeres lehet, csak attól függ, hogy mennyire jön be a számítása, hogy mennyi kitartása van és mennyire hisz abban, amit csinál«. A Tény-olvasóknak talán nem mindegyike tudja, hogy Kazub – Attilával ellentétben – engedett a halódó Nyugat csábításának, »Amerikában nem az számít, hány éves vagy, hanem az, mivel foglalkozol, mennyire csinálod azt jól« - nyilatkozta egy másik újságnak. Közös fotó Paris Hiltonnal, így Magyarország biztosan nem lesz gyarmat. Üzlettársával együtt »szinte egyik napról a másikra belecsöppentek az amerikai milliomosok életébe«. Vagyis pont olyasféle globális pénzügyi körök révén lett Kazub sikerember, amelyeket Fricz Tamás annyira kárhoztat vezércikkében és felró Bajnai Gordonnak, hogy az ő visszajövetele maga lenne a »globális, nemzetközi hatalmi körök előtti önfeladás, megalkuvás«.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés