Az NMHH hírközlési elnökhelyettese a BEREC alelnöki posztján

2012. december 10. 16:15
Mátrai Gábor, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hírközlési elnökhelyettese tölti be 2013-ban az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testületének (BEREC) alelnöki posztját a szervezet máltai plenáris ülésének döntése alapján.

Az NMHH közleménye szerint a BEREC alelnöki pozíciója lehetőséget biztosít arra, hogy az NMHH a közép-európai szabályozó hatóságok közötti együttműködést tovább erősítse, a magyar érdekeket pedig az eddigieknél is hatékonyabban képviselje. A 2013-as BEREC-munkatervben a prioritások közé tartozik az újgenerációs hálózatok elterjedésével kapcsolatos kérdések vizsgálata, a hálózatsemlegességgel kapcsolatos munka, valamint a III. Roaming Rendelet gyakorlatba átültetésének elősegítése – közölte az NMHH.

A BEREC az Európai Bizottság tanácsadó szerve, amelyet 2010-ben egyrészt azért hoztak létre, hogy növeljék az Európai Unió Szabályozási Keretirányelvének konzisztenciáját, másrészt pedig azért, hogy fórumot biztosítson a nemzeti szabályozó hatóságok számára a tapasztalatcserére, a legjobb gyakorlatok megosztására, valamint az Európai Unió távközlési piacának működésével kapcsolatos véleménynyilvánításra. A BEREC 2013-as elnöke a görög hírközlési hatóság elnöke, Leonidasz Kanellosz lesz. Az elnök és az alelnökök mandátuma egy évre szól.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés