A mi közös utunk

2013. január 2. 18:37

Vujity Tvrtko
Facebook

Hozzánk beszél, halljuk meg a csend hangját, értsük meg Weisz Fanni üzenetét!

„A mai napon politikusok, politológusok, újságírók, polgárok sora elemezte Áder János beszédét. Ez így is van rendjén, értékelje mindeni az elnöki beszédet, ki-ki saját szája íze szerint.

Az a fajta gesztus, amellyel a mostani beszéd szolgált, számomra példaértékű. A fogyatékossággal élő emberek kihúzhatták magukat, a siketek és nagyothallók érthették a köztársaság elnökének mondandóját. A fehér bottal járók, kerekes székben ülők hitet és reményt kaphattak, az egészségesek pedig példát arra, hogy ekkora hátrányból indulva is élhet teljes életet egy fogyatékossággal született embertársunk.

Ez a munka nem ma és nem is a múlt héten kezdődött. Fannival évek óta tart a közös utunk, Családom és Édesanyja támogatásával, segítségével. Az elmúlt években tanúi lehettetek annak, ahogy Fanni kicsi segítséggel indulva, DE SAJÁT EREJÉVEL beszédet mondott az Országgyűlésben, segített Haitin, képviseli Pécset, arca a Baptista Szeretetszolgálatnak, a szervezet Cipősdoboz Akciójának, előadásokat tart, az Év Civil Hősének választották, szépségkirálynővé lett, jótékonysági rendezvények háziasszonya, és még sorolhatnám sokáig...

Szeretnék megosztani egy gondolatot Veletek. Elképesztő mennyiségű üzenetet kapok, kapunk azzal kapcsolatban, hogy Fanni példakép, sugárzóan erős, példamutatóan dolgozik, igazi hős. Ez gyönyörű, erőt adó és örömteli.

Ugyanakkor Fanni pontosan ilyen nagyszerű ember volt sok-sok évvel ezelőtt is, amikor Édesanyja és Nagymamája reménytelenül vitte a hivatalokhoz, harcoltak az egyenlő elbánásért, azért, hogy ne diszkriminálják Őt! Sokszor ütköztek áttörhetetlen falakba. Fannit ma már rengetegen szeretik és tisztelik. Egykor senki sem figyelt rá, kimondott gondolatai, jelei elszálltak a szélben. Reménytelenül.

A királylány története legyen példa arra, hogy mennyi erő és érték van megkülönböztetett, diszkriminált és elnyomott embertársainkban. Fedezzük fel Őket most!!! Most, amikor nem ismertek, nem szerepelnek minden nap a tévében. Ezért szól Fanni minden egyes alkalommal a sorstársaiért. Hozzánk beszél, HALLJUK MEG A CSEND HANGJÁT, ÉRTSÜK MEG WEISZ FANNI ÜZENETÉT!!!

Erről szól a mi közös utunk, örökre köttetett szövetségünk. Fogja meg mindenki egy Weisz Fanni kezét, akkor is ha kerekes székkel közlekedik, fehér bottal jár, vagy egyszerűen csak nincs akinek elmondja gondolatait, problémáit, bánatát, ötleteit. Sokan vannak a Weisz Fannik! Becsüljük meg erőfeszítéseiket.

Mi pedig megyünk tovább. Mert ez a mi közös utunk!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://media.mandiner.hu/trackback/6211