Erotikus jelenetek miatt büntethetik a köztévét

2013. január 11. 20:54
Hivatalból vizsgálja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, hogy történt-e jogsértés „a köztelevízió erotikával túlfűtött és véres filmrészletekben bővelkedő” Camelot című filmsorozata ügyében – írja a hvg.hu.

Megsérthette a médiatörvényt a köztelevízió a Camelot című filmsorozatával, azt ugyanis csak 12-es korhatárt jelölő karikával látta el a számos erotikus jelenet ellenére; sőt az este kilenckor vetített részt másnap kora délután újra leadták – írja a hvg.hu. A cikk szerint, a törvény alapján a sorozatot 16-os karikával kellett volna jelölni, és az másnap sem kerülhetett volna adásba este kilenc óra előtt.

A köztévé műsoraiért felelős Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtófőnöke, Lencsó Rita a hvg.hu-val azt közölte: a „műsorainkat ért kritikákat nem bírálják és nem véleményezik, csak ha valótlanságot tartalmaz”. A Camelotra vonatkozóan tudatta: a korhatárral összefüggő kérdést megvizsgálják.

Mivel gyermekvédelmi jogokat eddig nem igazán sértett a köztévé, Polyák Gábor médiajogász enyhe büntetésre számít az ügyben.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés