Megismételt eljárás

Mégsem fizet félmilliót a Mandiner a Jobbiknak

2013. január 14. 14:50

Írta: Mandiner .
Megsemmisítette a Fővárosi Törvényszék kártérítésre kötelező ítéletét a másodfokú bíróság, és új eljárás lefolytatására kötelezte az elsőfokú bíróságot. A Jobbik ugyanakkor nem fellebbezett az elsőfokú ítélet Semjén Zsoltot felmentő része ellen, így az jogerőre emelkedett.

A Fővárosi Ítélőtábla Kizmanné Oszkó Marianne által vezetett tanácsa jogerős ítéletével megsemmisítette a Fővárosi Törvényszék Pataki Árpád vezette tanácsának ítéletét, melyben félmilliós kártérítés megfizetésére kötelezte a Mandiner Kft.-t a Jobbikkal szemben. A másodfokon eljáró bíróság ítélete értelmében az elsőfokú bíróságnak új eljárást kell lefolytatnia, mivel a perben II. rendű alperesként szereplő Mandiner részére a bíróság nem kézbesítette azt a módosított keresetet, melyben a Kummer Ákos képviselte Jobbik az I. rendű alperes, Semjén Zsolt mellé a Mandinert is perbe fogta.

A bíróság nem fogadta el a Jobbik fellebbezési ellenkérelmét, mely szerint az elsőfokú bíróság semmiféle eljárásjogi hibát nem vétett. A felperes ugyanakkor nem élt jogorvoslattal az elsőfokú bíróság Semjén Zsoltra vonatkozó ítélete ellen, így jogerőssé vált, hogy a KDNP-s politikusnak nem kell kártérítést fizetnie a Jobbik számára (ugyanakkor a párt a másodfokú eljárásban is kitartott a Mandinerrel szembeni igénye mellett, amit a Semjén által elmondottakról beszámoló MTI-tudósítás közlése miatt támasztott).

A Mandinert az eljárás során Bodrogi Bea, a Civil Média ügyvédje képviselte.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

?

A Jobbik most éppen amiatt követel kártérítést tőlünk, mert szerepeltek egy hírünkben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés