Ja, hogy román médiaszabályozás? Az más!

2013. február 6. 8:47

Szánthó Miklós
Kerdem
Milyen alapon akarja elhitetni mindegyik „független értelmiségi” Magyarországon, hogy az EU-s szervek bizony „szakmai” és nem politikai alapon közelítenek a tagállamok „problémáihoz”?

„Szóval nem, nem a románokat akarom itt elsősorban csesztetni, hanem a Janus-arcú, köpönyegforgató, mézes-mázossággal leöntött ejrópauniós kettős mércét. Persze, lehet hőbörögni, hogy Brüsszel kapcsán a lakájmédia mással se tud előjönni - de hát ha a Bizottság minden második megszólalása után agyhülyét kap az ember, akkor azért nehéz megálljt parancsolni a klaviatúrán görcsösen zongorázni akaró ujjaknak. 

Ugyanis fenti jelentés nyilvánosságra hozatal után alig egy héttel az Európai Bizottság elnöke Victor Ponta román miniszterelnökkel tartott közös sajtótájékoztatón értékelte a dokumentumban foglaltakat. Újságírói kérdésre, mely éppen az ottani médiaviszonyokra vonatkozó erős megállapításokra vonatkozott, Barroso így felelt:

»Nem szólnak bele abba, hogy Románia miként szabályozza ezt a területet, csupán jelezni kívánták: problémát okoz, ha a médiát összehangolt kampányokra használják fel, többek közt olyan személyek lejáratása érdekében, akik fellépnek az igazságszolgáltatás függetlenségéért«. (...)

Ezek után mondja már meg nekem valaki, hogy milyen alapon akarja elhitetni mindegyik, boldog-boldogtalan »független értelmiségi« Magyarországon, hogy az EU-s szervek bizony »szakmai« és nem politikai alapon közelítenek az egyes tagállamok »problémáihoz«?

Egyenlő bánásmód, mi?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

a mondat második fele így szólt:

„...csupán jelezni kívánták: problémát okoz, ha a médiát összehangolt kampányokra használják fel, többek közt olyan személyek lejáratása érdekében, akik fellépnek az igazságszolgáltatás függetlenségéért”.

Magyarul igenis bele akartak szólni a médiaszabályozásba. Csak megmaradtak a jelzésnél, feltételezvén, hogy értelmes emberekkel van dolguk, akik felfogják az egyértelmű célzást.

Ez kábé olyan, mintha Lomnici retusálása miatt szóltak volna...

jelzés szinten már beleszóltak...egyenlőre csak jelezni szeretném...utolsó felszólítás

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés