Mi történt az Indexnél?

2013. február 22. 14:23
Nem is a nagyrészt Mészáros Zsófit méltató közlemény ad okot komoly aggodalomra, hanem az a fotó, amivel a főszerkesztő távozásáról szóló hírt illusztrálták.

Tulajdonképpen ajándék volt minden nap Uj Péter távozása után. A tulajdonosi viszonyok ismeretében az ember nem is értette, hogy maradhatott meg az Index olyannak, amilyennek megismertük-megszerettük.

Úgy látszik, hogy most már túl nagy a tét. Nem lehet játszadozni. Ha »feljebb« fel-feladják a demokrácia működtetésének és működésének látszatát, akkor ezen a szinten is zárni kell a sorokat.

Nem is a nagyrészt Mészáros Zsófit méltató közlemény ad okot komoly aggodalomra, hanem az a fotó, amivel a főszerkesztő távozásáról szóló hírt illusztrálták. A kollégák, gondolom, vezetőtársak, támasztják a falat és merednek a semmibe. Istenem hányszor megéltem én is ezt! A »történelmi változás« pillanatának hangulata, félelemmel vegyes kétségbeesés, befelé őrzött, lefojtott vélemény tükröződik az arcokon. Van aki félrefordítja a fejét, a másik előre mered, a harmadik lefelé bámul, mintha a cipőjét nézné. Indulhat a fotó az idei termésből jövőre merítő »Az év sajtófotója« pályázaton, az tuti.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt hiszem, h. egy nagyon uszító, csak a közönség egyik felének véleményére adó portál manapság sokáig nem lehet sikeres, valahogy meg kell próbálni szélesebb körhöz szólni, mint amelyik erre a szűkített látásmódra, gyakran közönséges hangra is vevő.
A Heti Válaszban annyira szeretem Borókai elemzéseit, mert egészen egyszerűen nem érzelmekre apellál, ész érveket sorol, a hang, amit megüt, összehasonlíthatatlan egy ilyen Indexével. A Heti Válasz a deviza hitelezés kezdetén megírta, milyen veszélyes bárkinek a keresetétől eltérő pénznemben eladósodni.
Török Gábor is van mostanában a Válaszban, az ő hangja is köz-hang, örülök, h. publikál a mi lapunkban is.
Az Index oldalán bizonyára nehéz megérteni, h.nem mindenki nyomorodott el, h. sokan látják, akinek jól esik tüntet, senkit nem vernek ezért össze, nem felejtem el, mikor öregasszonyokat vertek a Parlament előtt, az újságokban, TV-kben aztán igazán szabadon megy ugyanaz a kommentár, mint a Gyurcsány kormány alatt.
Azért az cifra volt, mikor a ker. TV-k engedélyét még a lejárat előtt Gyurcsányék nagyon kedvező anyagi kondíciókkal meghosszabbították, biztos, ami biztos...
Az Index, mint a szabályok és demokrácia és jó ízlés őre, akkor nem tiltakozott...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában