Mi lesz az Indexszel Mészáros Zsófi után?

2013. február 22. 12:35

Szily László
Cink
Búbánatos kalaplengetés az előtt a csodálatos közösségi teljesítmény előtt, ami az Index, és amiben két embernek, Mészáros Zsófinak és Uj Péternek mindenkinél nagyobb szerepe volt.

Misztikus képesség, ha valaki úgy tud kordában tartani ötven, félig gyerekkorban rekedt, szemtelenségre, beszólásra és indiszkrécióra kondicionált csimpánzt indexest, hogy nemhogy soha nem kell felemelnie a hangját, de egyáltalán, a szó hagyományos értelmében ritkán kell főnökösködnie, a szeretet mellett mégis mindenki tiszteli is.

Nagyjából egyidőben kerültünk 2000-ben az Indexhez, a politika rovatba. Pár hét telt el, amikor Zappe rovatvezető mint a nagyon ritka gyakorlott újságírók egyikét, megkérdezett, hogy szerintem milyen a Zsófi gyakornok, merthogy akkor már írtunk pár közös cikket is. »Kurva jó« – mondtam mély szakmaisággal, aztán a helyzet a következő ével során csak tovább fokozódott.

Mielőtt könnyekben törnék ki Zsófi sírja előtt állva, ez nem egy nekrológ, hanem kicsit búbánatos kalaplengetés az előtt a csodálatos közösségi teljesítmény előtt, ami az Index, és amiben két embernek, Mészáros Zsófinak és Uj Péternek mindenkinél nagyobb szerepe volt. Uj Péter szórakoztatóan motyogott, firkálgatás meg íróasztalfarigcsálás közben valahogy kitalálta, hogy mi lesz a menő a következő pár évben, és mellékesen megmutatta, hogy milyen fergeteges dolgokra lehetünk képesek, ha használjuk az agyunkat és bízunk az ötleteinkben. Zsófi pedig mindebből fanatikusan dolgozó szerkesztőséget, nem kevésbé fanatikusan együttbulizó baráti társaságot, működő szervezetet és a magyar sajtóban egészen egyedülálló lapot csinált.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi lesz az Indexszel Mészáros Zsófi után?

Kit érdekel? Na, bumm...
Lesz másik, lesz jobb...

Zsófival vagy nélküle .... mindegy, az Index egyre szarabb!!

"»Kurva jó« – mondtam mély szakmaisággal,"

"Kurva"! Értem. Ez a szakmaiság mércéje. Így már minden világos.

Balibberális ugrimókusok. Ürüvezéretek öszödön megmondta, nem vagytok tökéletesek, s nem is lesztek. Ron Weber pedig megerősítette.

Ez a Cink nevű "felület", ahová Szily távozott az Indexből, a szokásosnál is színvonaltalanabb. Hogy az Index-szelel mi lesz, én nem
tudhatom ( de nem is érdekel)

Netán önre méretezett az ing? ;-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában