Több mint kétmillióért utazgattak a közmédia kuratóriumának tagjai

2013. február 27. 9:27
Megalakulása óta 2,5 millió forint értékben utaztak a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának tagjai szakmai kiküldetésre a világ több pontjára – írta az Átlátszó a KiMitTudon beadott közérdekű adatigénylés eredményei alapján.

Megalakulása óta 2,5 millió forint értékben utaztak a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának tagjai szakmai kiküldetésre a világ több pontjára – írta az Átlátszó a KiMitTudon beadott közérdekű adatigénylés eredményei alapján. Kiderült: ezt az összeget 2011 márciusa és 2013 februárja között 14 hivatalos kiküldetésre költötte az alapítvány. Az európai úti célok mellett kanadai, brazíliai, és tajvani állomások is szerepeltek. A legdrágább utak az amerikaiak voltak: az Egyesült Államok-beli és kanadai út repülőjegy- és szállásköltsége 358 ezer forint volt, míg az argentin-brazil-uruguay-i körúté 322 ezer forint.

Az utazási költségek fedezetén felül a kuratóriumi tagok napidíjat is kaptak, átlagosan 80-90 eurót, összesen bruttó 5405 eurót. Az Átlátszó tudatta: legtöbbet Balogh László elnök utazott, összesen 14 helyre, de szintén a topban szerepelt Silhavy Máté, a Jobbik delegáltja is, aki az egyetemistákról listát készítő ELTE BTK HÖK volt tagja.

A Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma a közmédia átalakítása során jött létre, a költséghatékonyságra hivatkozva.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában