140

2013. március 1. 10:33

Németh Péter
Népszava
A 140 év kötelez bennünket arra, hogy továbbvigyük ezen az úton a Népszavát.

Az utóbbi években számos olyan akciót kellett indítanunk, amely az olvasóhoz fordult: ne engedje, hogy tönkretegyék ezt az újságot, álljon ellen a diktatórikus törekvéseknek, fogja meg a kezünket, hogy együtt vészelhessük át ezt a korszakot. Mert hittünk benne és hiszünk most is, hogy átvészeljük, tartson bármeddig is. Ezért is határoztunk úgy, hogy megünnepeljük ezt a Magyarországon egyedülálló évfordulót. Ezért emlékezünk meg a múltunkról – konferencián, kiállításon, írásokban a lap hasábjain –, de egyszersmind beszélünk a jövőről. A 140 év ugyanis egyben kötelez is, kötelez bennünket arra, hogy továbbvigyük ezen az úton a Népszavát. Az újság mai készítőinek hihetetlen nagy a felelőssége: nekünk kell az új nemzedékek kezébe is eljuttatnunk a Népszavát. Nem csak hisszük, tudjuk is, hogy szükség van a baloldal újságjára, még akkor is, ha a kormányzat fojtogat bennünket, akkor is, ha az embereknek fogytán a pénzük, akkor is, ha az internet világa egyszerűbb és kézenfekvőbb a mai fiatalság számára. Bármennyi érv szól is ellenünk, sokkal több szól mellettünk. Mindenekelőtt a Népszava és a baloldal iránt érzett felelősségünk.

140 év kötelezettsége.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha Német Péterék tisztelnék a 140 éve alakult Népszavát, akkor sürgősen meg kéne változtatniuk mostani lapuk címét.

A mai Népszavát az akkori közönségük undorral dobná a szewmétkosárba. Az újság is úgy járt, mint a vörös csillag, eredeti jeletéséből kiforgatva más célok érdekében kisajátították.

Amúgy pedig javaslom, hogy Németh Péter fogadja el az általuk ájulásig tisztelt "piac" értékitéletét, ahogyan ők ezt minden más témában, minden, másokat érintő esetben hirdetni szokták.

Döbbenetes ez az elhivatottság meggyőződés.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés