Az utolsó tulajdonosváltás

2013. március 4. 8:58

Gerényi Gábor
gg
Gyurcsány Ferenc 2005. november 14-én egy csak róla szóló, de semmi érdemi információt nem közlő Index-címlapot kapott, huszonvalahány csak róla szóló vicces írással.

„2005 őszén is megvolt az az egy nagy akciónk, amiről az egész ország napokig beszélt: Gyurcsány Ferenc címlapot kapott.

A miniszterelnök exhibicionista túlmozgása mindennapi beszédtéma volt, nemcsak politikai körökben. A kommunikáción kívül érdemben semmi mással nem foglalkozó, kizárólag a soron következő választás megnyerésére koncentráló politikus az ország teljes médiafelületét lefedte, róla szólt minden szeriőz- és bulvárlap, női rovat, sportesemény - és bár úgy tűnt, víziókkal rendelkező, komoly államférfival van dolgunk, könnyű volt a felszín alatt meglátni a nagy semmit. Kommunikációjának szókészlete és paneljei remekül lettek összeválogatva, baloldali párt Magyarországon ilyen meggyőző még sose volt - a hogyan kérdésére azonban sose jött válasz, mert nem is volt. Annyit kell beszélni, hogy a hallgatónak ne legyen ereje visszakérdezni, ez volt a taktika.

A mindenhol jelen lévő, de semmi érdemit nem mondó miniszterelnök számára 2005. november 14-én délben néhány órára egy csak róla szóló, de semmi érdemi információt nem közlő Index-címlapot kapott, huszonvalahány csak róla szóló vicces írással: Gyurcsány Ferenc majdnem megölte az Index ügyvédjét, Gyurcsány adót csökkent, Gyurcsány Ferenc indul a 2020-as budapesti olimpián - így sorakoztak a címek egymás alatt - az oldal és az írások ma is élvezhetők itt.

Az akciót teljes megdöbbenés követte - mindannyiunk telefonja szakadatlanul, megállás nélkül csengett, rengetegen hitték, hogy az Indexet egyszerűen meghekkelte valaki. Abban már megoszlottak a vélemények, hogy  ki volt a hekkelő fél - a fideszesek a szocikra, azok pedig a narancsosokra gyanakodtak. Miután mindenkit megnyugtattunk, hogy nincs hekk, élvezzék nyugodtan az új Indexet, még nagyobb zavarodottság lett úrrá a politikai szereplőkön. Egyes saját paranoiájukba belehibbant politikusok természetesen rögtön azt kezdték találgatni, hogy kinek a megrendelésére, kinek az érdekében hoztuk létre az akciót.

Az meg sem fordult a fejükben akkor még - bár azóta megtanulták -, hogy az Index önállóan is létre tud hozni valamit, és nekünk is eszünkbe juthat egy poén. Apropó, poén: sokan még magát a viccet sem értették meg, és komoly Gyurcsány-párti demonstrációnak gondolták a címlapot - innen is, onnan is!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés