A díjakat adják, oda és vissza is

2013. március 18. 16:36

Michnai Attila
Heti Válasz Online
A másoknál megszokott politikai helyett Szaniszló esetében inkább valamilyen egyetemleges kulturális mérce osztja ketté a nézők táborát.

„A minden eddigi kormánynál is szokásban volt kurzuslovag-díjak odaítélése helyett egy valóságos televíziós mém, Szaniszló Ferenc kitüntetéséből kerekedett az igazán nagy botrány. Aki legalábbis megosztó személyiség: az interneten is terjesztett műsorai külön kategóriát képeznek a legnépszerűbb videó megosztó csatornán.

És – lássanak csodát – a másoknál megszokott politikai helyett az ő esetében inkább valamilyen egyetemleges kulturális mérce, hogy ne mondjam, intelligencia-hányados osztja ketté a nézők táborát. A véres komolysággal előadott, mégis kabaréba illő beszámolói láttán, a magyar őstörténet hajmeresztő elméleteitől az űrlények magyarországi látogatását 150 évre előre megmondó vak bolgár jósnő esetéig, a néző nem tudja, sírjon, avagy nevessen. E dilemma aztán gyorsan a múlté lesz, megint csak politikai hovatartozástól függetlenül, amint az átkosban a moszkvai felsőoktatás csecsén nevelkedett előadó kedvenc tárgyköréhez, a zsidók világuralmi-, és a cigányok célirányosan országot rontó tevékenységének taglalásához érkezik. Amely szilárdan hirdetett tételeiről az őt kitüntető, majd eme saját tettétől röviddel később közleményben elhatárolódó miniszter csak utólag értesült. Ami egyfelől jó hír a nevezett kormánytag kulturális fogyasztási szokásainak tekintetében, rendkívül rossz képpel szolgál viszont az őt körülvevők szakmai hozzáértéséről...”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában