Pörzse: Balog Zoltán „gerinctelen, a legnagyobb farizeus a Fideszen belül”

2013. március 18. 13:42
Pörzse Sándor jobbikos politikus szerint Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere „gerinctelen, a legnagyobb farizeus a Fideszen belül (...) és emberi becsületből nullásra vizsgázott”, amiért „szóban visszavonta” Szaniszló Ferenc újságíró Táncsics-díját. Erről hétfői sajtótájékoztatóján beszélt az ellenzéki képviselő.

Balog Zoltán csütörtökön közölte: 2013. március 15-e alkalmából egy újságírói szervezet javaslatára Táncsics Mihály-díjat adományozott Szaniszló Ferenc újságírónak, de döntését úgy hozta meg, hogy nem volt tudomása „a korábban komoly szakmai színvonalon dolgozó külpolitikai szerkesztő és újságíró elmúlt időszakban tett, az emberi méltóságot sértő nyilatkozatairól”.

Ezek mind személyes hitvallásommal, mind a kormány értékrendjével összeegyeztethetetlenek. Ezen nézetek ismeretében nem fogadtam volna el az elém terjesztett javaslatot. Mivel a jogszabályok nem teszik lehetővé a kitüntetések és díjak visszavonását, így csak sajnálatomat tudom kifejezni a rossz döntés miatt” – fogalmazott a miniszter.

Pörzse Sándor szerint ha Balog Zoltán valóban nem ismerte Szaniszló Ferenc munkásságát – ami a jobbikos politikus szerint „életszerűtlen” – és úgy tüntette ki, akkor az a botrány; ha pedig ismerte és „az ellenzéki holdudvar nyomására” mégis szóban visszavonta a kitüntetést, akkor pedig az. Hozzátette: az emberi erőforrások minisztere tettével bebizonyította, hogy „gerinctelen, a legnagyobb farizeus a Fideszen belül (...) és emberi becsületből nullásra vizsgázott

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés