MSZP: Vissza lehetne vonni Szaniszló Ferenc díját

2013. március 19. 18:11
Az MSZP szerint az emberi erőforrások minisztere kezében van olyan eszköz, ami jogszerű megoldást kínálna Szaniszló Ferenc Táncsics-díjának visszavonására: egy miniszteri rendeletet kell hozzá saját hatáskörben módosítania.

 

Lendvai Ildikó, az Országgyűlés emberi jogi bizottságának szocialista tagja keddi közleményében arról tájékoztatta az MTI-t: írásbeli kérdésben hívta fel Balog Zoltán miniszter figyelmét arra, lehetővé tehetné a díj visszavonását, ha már az elismerés pillanatában méltatlan személynek adományozták, vagyis a kitüntetés feltételei már az adományozáskor sem álltak fenn. 
 
A politikus emlékeztet arra: a miniszteri rendelet, amelyet Balog Zoltán személyesen írt alá, tartalmaz részleteket a díj visszavonásának esetére. Hozzátette: a miniszternek nem kell mást tennie, mint saját rendeletét egy mondattal kiegészítenie,„ha valóban igaz, hogy pusztán tájékozatlanságból került sor a díjra méltatlan, megnyilatkozásaival az emberi jogokat súlyosan sértő személy kitüntetésére”.
 
Mint írta, a miniszternek a jogszabály értelmében 15 napon belül kell írásbeli választ adnia.
 
A közleményben szerepel az is: „az a kormány, amelyik kénye-kedve szerint képes az alaptörvény módosítására, ha akarna, találna módot Szaniszló Ferenc díjának visszavonására is”
 
A március 15-ei kitüntetettek között Balog Zoltán Szaniszló Ferencet, az Echo TV munkatársát is Táncsics-díjjal tüntette ki, ami miatt többen tiltakoztak. A miniszter később azt közölte: nem volt tudomása a díjazott sértő megnyilvánulásairól. Hozzátette ugyanakkor: a jogszabályok nem teszik lehetővé a kitüntetések és díjak visszavonását.

 

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

by Lendvai Ildikó cenzúra tagozat..

Ugyanúgy nem fogadnak el az előzőleg kitüntetett Német Péter, Rangos Katalin, Bolgár György az elveivel nem azonos ideológiájú pártot mint Szaniszló.
Nincs közöttük különbség.
De gyakran hangoztatják azt a mondatot, hogy "a hír szent a vélemény szabad" és csak akkor értenek egyet ha ez csak rájuk vonatkozik.
Szaniszló nem náci. Van egy véleménye a világ működéséről. Nem kell vele egyetérteni. Ha viszont azt a véleményt elnyomják akkor nem lesz sajtószabadság.

te belenéztél a videókba, amiket múltkor posztolt a mandiner?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában