Heti Válasz: Wallis-pénzből indít oldalt Uj Péter

2013. március 20. 15:14
Van Wallis-pénz az Uj Péter által alapított, májusban induló hírportál mögött, ám korai lenne Bajnai Gordon média-zászlóshajójaként tekinteni a kísérletre – írja a csütörtöki Heti Válaszban Stumpf András.

Amint arról a Mandiner.média is beszámolt korábban: májusban indulhat az egykori Index-főszerkesztő Uj Péter új oldala, amely akár a Jeti Válasz címet is kaphatja. Ezzel párhuzamosan az Indextől távoznak a vezető oldal húzó nevei, így többek között Mészáros Zsófia, Magyari Péter, Haszán Zoltán, valamint a Riszpekt Ház szerkesztői: Plankó Gergő és Tamás Bence Gáspár. Munkájukkal jó eséllyel Uj Péter oldalán találkozhat majd legközelebb az olvasó.

A Heti Válasz eheti számában arról ír: a médiaiparban tényként kezelik, hogy az erre az évre százmillió forinttal számoló online vállalkozás „szponzorai” között előkelő helyet foglal el a Wallis-tulajdonos Veres Tibor, akit „egyértelműen a baloldalra szokás sorolni”. Mint írják, Bajnai Gordon csapatának „kézenfekvő” beállni az új portál mögé, hiszen a Wallis 2002-től három évig már dolgozott Uj Péterékkel.

Uj Péter oldalának egyelőre annyit tudni még: közéleti, ám saját tartalomra fókuszálnak majd, az átlagosnál mélyebbre ásó cikkekkel és videókkal próbálják majd felkelteni az érdeklődést. Uj fél éven belül napi százezer látogatót szeretne elérni 15 fős szerkesztősége segítségével.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mr. Underconstruction balos pénzekből építkezik UJra?

ki gondolta volna?
elképesztő...

ha észreveszitek, ez egy pontos másolása annak a stratégiának amit a jobboldal a HírTV-vel indított be kb. 2001-2 tájékán

a ballib most nyit egy új médiát a sérelmei hangoztatására, hogy megmondja nekünk miért nem jó már megint és ezzel igyekszik növelni a befolyását a közéletben

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés