Ott lenni, ahol az olvasók

2013. március 20. 13:16

Kékesi Zsuzsa
mediainfo.hu
A HVG.hu-val évek óta tudatosan építjük a facebookos közösségünket. Az első pillanattól kezdve lehetőséget láttuk benne. Interjú.

„Milyen internetes felületek tartoznak a kiadóhoz?

Vannak az eleve digitális termékeink: hvg.hu, adozona.hu, eduline.hu, illetve a jobline.hu. Ezen kívül vannak még időszakos oldalaink, mint például a goldenblog.hu, illetve a print és egyéb termékeinkhez tartoznak online felületek, pl. HVG Könyvek vagy a HVG szemináriumok.

A Facebookon a HVG kulcsszóra keresve hat, a kiadóhoz első ránézésre is kötődő oldalt találni, ezek közül népszerűségben maga a HVG magaslik ki csaknem 100 ezer követővel. Mennyire tudatos tervezés eredménye ez?

A HVG.hu-val évek óta tudatosan építjük a facebookos közösségünket. Az első pillanattól kezdve azt a lehetőséget láttuk benne, hogy személyes kapcsolat alakulhat ki az olvasókkal, és nem egy névtelen tömeget kell elképzelnünk magunk előtt, amikor újságot írunk. Ugyanakkor azért is fontos ott lennünk a Facebookon, mert az olvasóink is ott élik online életük egy részét. Úgy gondoljuk, az a helyes stratégia, ha mi is ott vagyunk, ahol az olvasók, ha azzal foglalkozunk, ami őket érdekli. Természetesen üzletileg is fontos nekünk a jelenlét, mivel a napi forgalmunknak mára jelentős hányada érkezik a Facebookon megosztott cikkekre.

A többi oldallal mik a céljaik? Mekkora az átfedés a közönségek között?


Hírfogyasztási szempontból nagyon különbözőek az emberek. Van, akit nem érdekel a politika, de például érdeklik az IT-s hírek. Nekik nem a központi HVG oldal fogja a legrelevánsabb anyagokat kínálni a Facebookon. Olyan is akad, akit kifejezetten a politikai vélemény cikkek érdekelnek, ők a Nyüzsi rovatunk Facebook oldalát fogják értékesnek találni. Pont úgy próbáljuk téma alapján kínálni a tartalmainkat, mint például egy RSS feedben vagy a mobil alkalmazásainknál az alertekkel. Nem elemeztük mélységében az átfedést az oldalak között, hiszen a stratégiából az is következik, hogy nem rontják egymás hatékonyságát ezek az oldalak, vagyis nem gond az sem, ha átfedés van.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés