A médiahatóság dönthet a Táncsics-díjról a jövőben?

2013. március 21. 14:49
Változtatna a Táncsics Mihály-díj odaítélésnek rendjén Balog Zoltán. Az emberi erőforrások minisztere azt javasolja, hogy a jövőben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság adományozza oda a díjat.

A Szaniszló Ferenc Táncsics-díja miatt kialakult helyzet kapcsán jelentést kért a kitüntetés odaítélésének előzményeiről a kulturális államtitkártól Balog Zoltán – írja a hvg.hu. A tárca közlése szerint a jelentés része a Táncsics-díj bírálóbizottságának üléséről készült jegyzőkönyv is, amelyből az Emmi szerint csak az derült ki, hogy a testület mindössze egy embert javasolt a kitüntetésre.

Balog Zoltán a jelentés megismerése után úgy döntött, hogy a jövőbeni, a Szaniszló díjazása kapcsán kialakult anomáliákhoz hasonlóak ne fordulhassanak elő, megváltoztatja a művészeti középdíjak odaítélésének rendjét. Így javaslata szerint a jövőben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság adományozza majd oda a Táncsics Mihály-díjat, vagyis nem a miniszter, vagy a minisztérium minősíti majd a politikai újságírók munkáját.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem hallottam még olyanról, hogy egy hatóság, díj adományozásáról döntene, mivel szokásosan teljesen más a feladatköre (engedélyezés, bírságolás stb.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában