A médiahatóság dönthet a Táncsics-díjról a jövőben?

2013. március 21. 14:49

Változtatna a Táncsics Mihály-díj odaítélésnek rendjén Balog Zoltán. Az emberi erőforrások minisztere azt javasolja, hogy a jövőben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság adományozza oda a díjat.

A Szaniszló Ferenc Táncsics-díja miatt kialakult helyzet kapcsán jelentést kért a kitüntetés odaítélésének előzményeiről a kulturális államtitkártól Balog Zoltán – írja a hvg.hu. A tárca közlése szerint a jelentés része a Táncsics-díj bírálóbizottságának üléséről készült jegyzőkönyv is, amelyből az Emmi szerint csak az derült ki, hogy a testület mindössze egy embert javasolt a kitüntetésre.

Balog Zoltán a jelentés megismerése után úgy döntött, hogy a jövőbeni, a Szaniszló díjazása kapcsán kialakult anomáliákhoz hasonlóak ne fordulhassanak elő, megváltoztatja a művészeti középdíjak odaítélésének rendjét. Így javaslata szerint a jövőben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság adományozza majd oda a Táncsics Mihály-díjat, vagyis nem a miniszter, vagy a minisztérium minősíti majd a politikai újságírók munkáját.

A bejegyzés trackback címe: https://media.mandiner.hu/trackback/7805