Piros lapot adott a német gyerekhíradó a magyar kormánynak

2013. március 22. 9:41
A rajzfilm szerint korlátozzák a sajtószabadságot és az Alkotmánybíróságot, Magyarország ezért büntetést kaphat. Orbán Viktor sajnálja, hogy a német gyerekeket „agymosásnak” vetik alá.

A magyar kormányt kritizálta a német közszolgálati televíziók tulajdonában álló KIKA gyerekcsatorna Logo című hírműsora. A „Piros lap Magyarországnak” című rajzfilm bemutatja, az unió is úgy figyelmezteti a szabálytalankodó tagországokat, ahogy a labdarúgásban a bírók a játékosokat.

A rajzfilm szerint Magyarország kormánya ugyan törvényes választáson került hatalomra, ám azóta olyan dolgokat hajtottak végre, amelyekről sokan úgy vélik, hogy az unióban nem szabad. Így például korlátozzák a sajtószabadságot: nem lehet szabadon tudósítani, valamint egy rádióadó azért nem kapott frekvenciát, mert rossz véleménnyel van a kormányról.

A videó szerint a kormány arra törekszik, hogy csak jó híreket közöljenek a rádiók és televíziócsatornák. Emellett megnyirbálták a politikusok alkotta törvényeket ellenőrző testület, az Alkotmánybíróság hatáskörét. A kisfilm azzal zárul, hogy Magyarország büntetésre számíthat, akár kevesebb pénzt is kaphat.

Kumin Ferenc nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár szerint a médiatermék hazugságokat tartalmaz és alkalmas arra, hogy a német gyermekeket fals tényeken alapuló véleményalkotásra késztesse. „Sajnálom a német gyerekeket, Magyarországon ez elképzelhetetlen lenne, hogy a gyerekeket politikai agymosásnak vessék alá. Ha nálunk ilyen történne, akkor midenki repülne” – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken.

Összesen 144 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A németek agyát már teljesen átmosták. Akkora bűntudatot keltettek bennük Hitler miatt, hogy mára egyetlen ép, önálló gondolatuk nincs. Jó technokraták,tudnak dolgozni, de gondolkodni nem mernek.
Így könnyű a szellemi "készételt" beléjük táplálni.

Na igen, arrol kellett volna rajzfilmet csinalni, hogy Fleto bacsi ugyan hazugsaggal kerult hatalomra, bekes tuntetokre lovetett, artatlanokat veretett meg, stb, ezeket igy mind szepen bejatszani, aztan egy mosolygos arc: de ez nem baj, mert vesz fel tolunk sok hitelt, es ezert a baratunk...
aztan bevagni ahogy epul egy ket nemet bank a penzbol amit az amokfuto elmebeteg szort kifele.

Hitler legnagyobb hibája,hogy totálisan megtörte a németek gerincét, amit hagyták, hogy műveljen.

jav. gerincét, azzal, amit

járasd német suliba a gyereked

majd tanulhat egyetemese liberális kultúrát

el lehet menni

nekem az tetszik, hogy az átlagnémetnek sz sem tűnik fel h minden negyedik ember az utcán már külföldi/bevándorló

mintha egy párhuzamos univerzumban élnének

aztán néhány év és már minden második lesz külföldi/bevándorló

aztán meg majd úgy lesz mint Londonban
ha angolt látsz az utcán szerencséd volt aznap!

:DD

mehetsz te is

szebb jövő vár rád nyugaton

Ha akkor nincs az a rendőri jelenlét, -úgy ahogy volt- mindenki szépen hazament volna mint máskor.
Én ott voltam. Ünnep volt nekem, megemlékezés, mert apám 3,5 évet ült a forradalom után.
Pedig olyan helyen volt beválasztva ahol egy pofon egy puskalövés nem volt.
Amikor a tüntetésnek vége volt, nem csak Orbán hanem mindenki haza szeretett volna jutni. Sokan voltak ott kis gyerekkel is. Teljesen békés volt minden.
Én megyek az Astoria metróhoz. Rendőrsorfallal lezárva.
Megyek a Deák téri metróhoz. Szintén rendőrsorfallal lezárva. Az emberek 80%-a nagyon dühös volt ezért. Be is kiabáltak a rendőröknek.
Én a Király útcához siettem. Sikerült nekem oda bejutnom. Az utánam jövőknek már nem, mert azt is lezárták a rendőrök.
Az embernek az volt az érzése, hogy a rendőrök nem akarják hazaengedni az embereket.
Szóval a Királyból a VII. kerületi kis útcákon menekültem. Siettem, mert indult a vonatom. Másnap dolgozni kellett, így azt el szerettem volna érni.
A VII. kerületi kis útcákra a Rákóczi útról sok fiatal bemenekült, mondva, hogy "ez Gyurcsány rendőrsége" mert már hallottam a lövéseket és éreztem a könnygáz szagát.
Sikerült a végén eljutnom a Keletibe és vásároltam meg a jegyem. Időpont 18:43. Ma is meg van!!!!!
Másnap Gergényi azt hazudta a Napkeltében, hogy a rendőrség 2 órát adott a Fidesz "tüntetésről" haza igyekvőknek.

Szerintem ezt a gyerekműsort meg kellene vásárolni és bemutatni fő műsor időben.
Szerintem még jobban erősítené a fideszt ha tudják hazugságokkal etetik a német gyerekeket.

Miért vagytok oda. Ez jelenti az europai szellemet és médiaszabadságot.Nem elég elég korán kezdeni a gyüllöletkeltést egy másik nép ország ellen, mert akkor mivel lehet majd motiválni a felnövekvő nemzedéket, ha a mai világválság háboruvá alakul.

Merkel már viziónálta, hogy szerinte ötven éven belül europa nem usza meg a háborut.

Szerintem mivel már látszik a "nyugat alkonya" és a keleti régiók és kelet és ázsia, arab világ felemelkedése ezért már most készitik fel a következő generációt, hogy hol kell ellenségképet keresni a nyomorult sorsukért.

Szerintem teljesen elfogadhatattlan, de ez azért apró jele annak, hogy minden látszat ellenére a nagy német birodalom is rohad a mélyben társadalmi szinten. Kezd gyengülni aminek egy apro jele ez a gyerek agymosó akció, máskülönben miért kellene etettni öket a raszizmus csiráját elültettni a fiataloknál amiből értsenek a szülök is. Aljas egy modszer a tisztelt politikusok és az őket kiszolgáló teljesen "független, szabad" média segitségével.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés