Piros lapot adott a német gyerekhíradó a magyar kormánynak

2013. március 22. 09:41

A rajzfilm szerint korlátozzák a sajtószabadságot és az Alkotmánybíróságot, Magyarország ezért büntetést kaphat. Orbán Viktor sajnálja, hogy a német gyerekeket „agymosásnak” vetik alá.

A magyar kormányt kritizálta a német közszolgálati televíziók tulajdonában álló KIKA gyerekcsatorna Logo című hírműsora. A „Piros lap Magyarországnak” című rajzfilm bemutatja, az unió is úgy figyelmezteti a szabálytalankodó tagországokat, ahogy a labdarúgásban a bírók a játékosokat.

A rajzfilm szerint Magyarország kormánya ugyan törvényes választáson került hatalomra, ám azóta olyan dolgokat hajtottak végre, amelyekről sokan úgy vélik, hogy az unióban nem szabad. Így például korlátozzák a sajtószabadságot: nem lehet szabadon tudósítani, valamint egy rádióadó azért nem kapott frekvenciát, mert rossz véleménnyel van a kormányról.

A videó szerint a kormány arra törekszik, hogy csak jó híreket közöljenek a rádiók és televíziócsatornák. Emellett megnyirbálták a politikusok alkotta törvényeket ellenőrző testület, az Alkotmánybíróság hatáskörét. A kisfilm azzal zárul, hogy Magyarország büntetésre számíthat, akár kevesebb pénzt is kaphat.

Kumin Ferenc nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár szerint a médiatermék hazugságokat tartalmaz és alkalmas arra, hogy a német gyermekeket fals tényeken alapuló véleményalkotásra késztesse. „Sajnálom a német gyerekeket, Magyarországon ez elképzelhetetlen lenne, hogy a gyerekeket politikai agymosásnak vessék alá. Ha nálunk ilyen történne, akkor midenki repülne” – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken.

A bejegyzés trackback címe: https://media.mandiner.hu/trackback/7825