Nyugi

2013. március 24. 9:24

Kálmán C. György
Magyar Narancs
Normális országban a miniszterelnöknek esze ágában sincs megszólalni, ha mégis megkérdezik, az illetékes osztályvezető-helyetteshez utasítja az újságírót.

„Tegyük fel továbbra is, hogy a rajzfilm rendkívül rosszindulatú, téves értesülésekre alapozott, hazug és torzító - mi történne ezzel szemben N-ben (ez ugyancsak kis közép-európai ország, az N, mondjuk, a normális rövidítése)?

Az, hogy a Külügyminisztérium egyik osztályvezető-helyettese, miután az újságírók hada régóta unszolja már, hogy kommentálja a gyerektévében bemutatott filmet, kinyög valami ironikus mondatot. És semmi több. A miniszterelnöknek esze ágában sincs megszólalni, ha mégis megkérdezik, az illetékes osztályvezető-helyetteshez utasítja az újságírót.

Mert ebben az N-ben úgy gondolják, ennyit elvisel az ország, a méltánytalanságot le lehet nyelni, az igazságtalanságot nem kell mindig megtorolni. Néha megéri nem hepciáskodni. Legalább nevetségesek nem leszünk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Normális országban..."

Normális újságíró igazat ír, és nem a saját hazája ellen áskálódik. Ha pedig valamilyen gyalázatos, gyermekeket is belekeverő hazugságözönt tapasztal, akkor azt nem mentegeti, hanem vitatja, leleplezi.

A normális újságíró. Ha normális.

Normális országban a miniszterelnök válaszol a riporternek, ha kérdezik. Ez történt itt is. Kérdezték a témáról, válaszolt.
Kár feltupírozni, csak levegő van a hajszálak között.

A német gyerekeknek mégsem mondhatja azt a tévéjük, hogy annak a drága autónak az árában, amivel a kindergartenbe viszi reggelente apukájuk, ebből a csúnya országból kiszippantott extraprofitból is van valamennyi és most az a csúnya magyar kormány le akar faragni abból valamennyit.

Megcáfolni csak tényeket lehet.

Vagyis arról van szó, hogy "N-ben", egy "normális országban" nem készítenek, nem közvetítenek, nb. különösen nem gyermekműsorban, de máshol sem hazugságokra, rágalmakra, dehonesztáló információkra épülő, más nemzetek, országok ellen gyűlöletet keltő szennyműsorokat.

Kell ennél konkrétab "cáfold meg"?

Tökfej!

Próbáljuk ki!!!!!
Csináljanak összehasonlító gyerekeknek való filmet, mondjuk a USA demokratikus rendszeréről és a Szlovák rendszerről.
állampolgársági, nyelv törvények és a Benes dekrétumokról.
Kíváncsi lennék, hogy Ficónak lenne-e véleménye.
Szerintem a cikkíró magyarellenes!
Mert antiszemitává kiáltanák ki Izraelben, -ha ezt helyesen behelyettesítve- Magyarország miniszterelnöke= Izrael miniszterelnöke. A gyerekfilm pedig az Izrael bírálatáról szólna.
Az Izraeli válaszra pedig egy izraeli újságírónak ez lenne a kommentárja.

Normális országban a tanár is normális :) Még akkor is, ha nyugalmazták már. Kivétel, ha pont azért, mert nem volt normális! :)

Igaz, nálunk az elmúlt években ezrével hajtottak el normális tanárokat is. Több hullámban. Oszt, mikor már az iskolákból kezdtek kifogyni a szakképzett tanerők, akkor "kénytelenségből" átjátszották a kiüresített iskolákat az egyházaknak :)

Nyugi. Miért vagy így felháborodva? Kálmán Cuclis György nem álllította, hogy normális újságíró. ;-)

Heh, vicces, ahogy egy falmelléki kis pletykalap próbálja megszabni a miniszterelnöknek, hogy mit csinálhat, pedig közelebb is találhatna tennivalót, kezdhetné mondjuk tóta stílusával.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés