A ZDF blogja szerint a magyar ellenzék láthatatlan az interneten

2013. március 25. 13:59
A szerzők szerint más országok „szabadságharcosaival” összevetve a magyar „lázadók” szinte láthatatlanok az interneten, egyesek pedig teljesen kivonulnak a digitális nyilvánosságból; ennek oka pedig a félelem attól, hogy az állam megfigyeli őket.

A ZDF német országos közszolgálati műsorszolgáltató társaság az utóbbi időszak diáktüntetéseivel kapcsolatban közölt beszámolót a Hyperland című, infokommunikációs témákat feldolgozó blogjában. A szerzők, Lisa Altmeier, Magdalena Schmude és Charlotte Haunhorst kifejtették: más országok „szabadságharcosaival” összevetve a magyar „lázadók” szinte láthatatlanok az interneten, egyesek pedig teljesen kivonulnak a digitális nyilvánosságból.

Ennek oka „a félelem attól, hogy az állam megfigyeli őket” – tették hozzá, megjegyezve egyebek között azt, hogy míg Tunéziában és Egyiptomban a közösségi portálok biztosítottak lehetőséget a forradalom elindításához, Magyarországon a kormány sikerrel tartóztatja fel az „ilyen aktivitást”. Az „állami irányítás alatt álló sajtó” árulónak bélyegzi azokat, akik véleményt nyilvánítanak az interneten – áll a beszámolóban, amely szerint a kormány politikája ellen tiltakozó csoportok körében különösen erős az aggodalom az „állami megfigyelés” miatt.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na még egy olyan szöveg, amit nem a magyar választóknak írtak. Aki csak itt a Mandin olvasgat már szembesül azzal, hogy az ellenzék időnként mit művel és a félelemnek nyoma sincs.

Marad a kérdés megválaszolatlanul. Ha nem nekünk írják ezeket a szövegeket, akkor kinek? És ők is fognak esetleg itt szavazni?

Ezek tanultak valamit Goebelstől.

Ha még én mondanám, akár igaz is lehetne, mert egyszerűen kiszűrtem a fizetett hozzászólókat, kommunista agyhalottakat, és agyatlan szajkómadarakat....

Ez már szinte felfoghatatlan. Naponta százszámra olvashatók a fröcsögő baloldali kommentek, blogok, véleményvezérek, s mit ad Isten, bizonyára mind rosszul látunk. Hiszen szegények meg sem mernek szólalni a diktatúra miatt.
Sikítófrászt kapok mindjárt.

végre egy merész forradalmi kijelentés!

mégis csak van sajtószabadság!

köszönöm h bebizonyatottad nekem kedves szintiboj

Üdv, szintiboj!
KOmolyan felvetődik önben a LEHETŐSÉG, hogy figyelik? ( Még ha le is sz.rja)

A németekről amúgy tudhatjuk, a nürnbergi per óta össznépi amnéziába estek. Hogy a hocaust-biznisz kártékony hatásait kivédjék, minden más népre rávarrták a náci kabátot. Egyik jellemző, patologikus jelenség például, ahogy az osztrákok az Anschlusszt (csatlakozás!) "megszállásra" fordították, sőt az összeomlás után még kártérítést sem átallottak követelni Németországtól, amire Adenauer kancellár csak annyit mondott, hogy kártérítésként megkapják Hitler hamvait. No! Hát ennyit a német önismeretről, melynek végső konklúziója méltán lett mára az, hogy a holokauszt is magyar találmány. Azon már nem is szabad csodálkozni, hogy ezt még a zsidók maguk is szívesen dédelgetik, miként azt a jelenlegi berlini
"emigrációnk" is bizonyítja. Egyszerűbb, ha magunkra vállaljuk a germán faj "botlásait", a világ úgyis ezt várja tőlünk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés