Grimm örökösei

2013. április 16. 14:30

Prőhle Gergely
Heti Válasz
Talán a német gyerekeket sem kergetnék az asztal körül, ha nem a negyedik alkotmánymódosításról néznének bárgyú tanmeséket, tele hamis információkkal.

„Kisgyerekes szülők tudják, hogy egy-egy mese milyen mély benyomást tesz a hallgatóságra, s talán az sem véletlen, hogy manapság a Grimm-mesék sem az eredeti, olykor igencsak obszcén változatukban hangzanak el. Csipkerózsika hercege megelégszik egy csókkal, s a gonosz mostoha sem szeretné elfogyasztani Hófehérke belső szerveit, ahogy a testvérek eredetileg leírták.

Lehet, hogy e szoft történeteket a német gyereksereg már nem találta elég felvillanyozónak, ezért gondolták a szerkesztők, hogy a magyar törvényalkotás viszontagságaival kell fiatal nézőik adrenalinszintjét megemelni. Hevenyészett közvélemény-kutatást tartva a német adás célcsoportjához hasonló korú gyermekeim körében azonban hamar kiderült, hogy őket nem hozná lázba egy, a német alkotmánybíróság jogosítványait taglaló filmecske. Bennük lenne a hiba? Aligha. Maximálisan tiszteletben tartva a sajtó szabadságát, talán megengedhetem magamnak azt a feltételezést, hogy a német gyerekeket sem kergetnék az asztal körül, ha nem a negyedik alkotmánymódosításról néznének bárgyú tanmeséket, ráadásul tele hamis információkkal.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Valaki a TV-ben megkérdezte, mi lenne, ha magyar külügyminisztérium nem lenne? Vagy bátorság nincs bennük, vagy nemzeti érzés.

Ezeknek a német gyerekeknek a nagy- és dédszülei még az áttelepített svábokat is lecigányozták. V.ö. "a magyar kérdés, vagon kérdés" sztalini kijelentése nyomán ide került magyarokat fogadó megértéssel és támogatással.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés