Egyre kisebb a torta

2013. április 18. 18:46

Urbán Ágnes
Mérték blog
Gyakorlatilag csoda, hogy még megjelennek a lapok, a kiadók többsége pengeélen táncol.

„Összességében véve nem lehet azt mondani, hogy nagyon meglepő adatok kerültek nyilvánosságra, a válság kezdete óta tapasztalható trendek folytatódnak. A piac zsugorodik, egyre kevesebb pénz jut a magyarországi tartalomgyártásra, ami nyilvánvalóan nemcsak az iparágban dolgozók számára rossz hír, de a magyarországi médiakínálat beszűkülésével, minőségének a csökkenésével is együtt jár. Nagyon nagy ilyenkor a médiapolitika felelőssége is: a gazdasági bizonytalanság mellett a szabályozási bizonytalanság végzetes lehet sok médiavállalat számára. Ilyenkor érződik igazán, hogy a médiatörvényben elvi lehetőségként meglévő bírságok, a véleménynyilvánítás szabadságát szűkítő feljelentések, de akár a médiavállalatokra kivetni tervezett időjárási különadó ötlete milyen károkat okozhat a piacon. El kellene dönteni végre, hogy egy sokszínű, fejlődő, a különböző fogyasztói igényeket kielégítő médiapiac, vagy egy többféle bizonytalansági faktorral küzdő, ezért könnyen nyomás alá helyezhető és sakkban tartható médiarendszer elérése a cél.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem a torta kisebb, a pofátok egyre nagyobb!
Ahogy ezt találóan megfogalmazta mesteretek, a szociáldemokratákat ledaráló Marosán.

A nemzetközi massmédia vélemény meghatározó és vélemény rendőrség szerepe meggyengült. Ma már nem csak az az infó kerül a köztudatban, amit ők akarnak és ez a következő választásoknál is szerepet fog játszani.

Ne tévesszük össze az írott sajtót a papír alapú írott sajtóval.

Ma már minden magára adó sajtó orgánum az interneten keresztül is eléri az olvasót.
Van, aki az irodába menet a buszon, vagy a metrón olvassa el a napi híreket az IPHONE-ján vagy IPAD-jén. Ez a normális.
A szakmai lapok pedig egyenesen sokkal több információval -akár animációval és videós eszközökkel - tudják a papír alapú kiadványokkal szemben megragadni az olvasót.

A PC-mentes antik újságírás utolsó éveit éli és veszíti el a hatalmát a fiatalabb generációk felett. Ez van, öreg fiúk. Nektek is eljött a nyugdíj ideje.

A közgazdász alapvicc szerint az amerikai és a kínai turista találkozik egy grizzly-medvével. A kínai eszeveszetten rohanni kezd. Az amerikai utánakiabál:
- Hová rohansz, te marha, nem vagy gyorsabb nála!
- De nálad gyorsabb vagyok!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés